donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Arie Kok komt naar Veen

15 juni 2013
Van 14:00 uur tot en met 16:00 uur

VEEN - Arie Kok bezoekt 't Schrijvertje aan de Witboomstraat 27 in veen. Hij is bekend als hoofdredacteur van Visie. Onlangs is zijn romandebuut verschenen: Morie.

Vanaf 14.00 uur is Arie Kok aanwezig in de winkel. Om 14.30 kunt u aansluiten, Arie Kok zal dan wat achtergronden vertellen en diverse foto’s laten zien. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen en het boek aan te schaffen en te laten signeren. De signeersessie duurt tot 16.00 uur. Van harte welkom!

Met Morie richt Arie Kok een monumentje op voor duizenden kinderen die er niet meer mochten zijn omdat anderen dat zo besloten hadden. Het verhaal van de verdwenen joodse gemeenschap van Nijkerk komt opnieuw tot leven.

Morie de Liever is een gewone jongen uit het Veluwse Nijkerk. Hij droomt over de toekomst, voetbalt met andere jongens op straat en haalt kattenkwaad uit. Tot de oorlog uitbreekt en Morie tot zijn eigen verbazing anders dan anderen blijkt te zijn, een jood. Als het net van anti-joodse maatregelen zich langzaam maar zeker rond hem sluit, doet hij een uiterst beroep op zijn vindingrijkheid en onbevangenheid. Zal het helpen om deportatie naar het oosten te voorkomen? 

Olaf Koelewijn maakte een minidocumentaire over Arie Kok en zijn zoektocht, bezocht de plaatsen waar Morie woonde, en stelde zich voor hoe zijn leven was, en hoe zijn leven had kunnen zijn. Klik hier om de video online te bekijken.

 

 

Info

Organisator:

Adres:

Boekhandel 't Schrijvertje

Veen

Deel dit bericht met je vrienden!