woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Japoezzia NL Dichterspodium

04 juni 2013
Van 19:30 uur tot en met 21:00 uur

WERKENDAM - Het Nederlands Dichters Podium organiseert samen met stichting De jazz van het bankroet uit Noord-Holland een Japoezzzia in de bibliotheek aan de Gedempte Haven 17 van Werkendam. De avond duurt vanaf 19.30 uur tot ca. 21.00 uur.  

WERKENDAM - Dichters dragen gedichten voor; op zich niets bijzonders. Dat wordt het wel als tegelijkertijd een jazzband daar mooi passende muziek bij gaat spelen. Er ontstaat een kruisbestuiving, die zowel aan de gedichten alsook aan de muziek een meerwaarde voegt.

Het idee is ontstaan bij Frank Herrebout en Leo van Maren, in het dagelijks leven producenten van documentaires en films en beiden poëzieliefhebbers. Er werd financiering gevonden en inmiddels heeft een eerste succesvolle try-out plaatsgevonden in Terneuzen. In het voortraject werd contact gezocht met Marcel Vaandrager van het dichterspodium voor een tweede aflevering. Na een eerste evaluatie van Terneuzen is het op 4 juni de beurt aan Werkendam.

Livestream, DVD en VPRO

Tijdens de avond in Werkendam worden er opnames gemaakt voor een radioprogramma van de VPRO. Daarnaast worden er opnames gemaakt voor een DVD die uitgegeven gaat worden.
Bibliotheek Altena wil die avond een eerste livestream- uitzending maken. Hierdoor kun je thuis op de computer of laptop het evenement meemaken. Volgens Wim Donkersloot van Bibliotheek Altena zijn de verbindingen getest en snel genoeg gebleken. De techniek maakt dit allemaal mogelijk, maar het is natuurlijk het leukst om er die avond zelf bij te zijn! Publiek wordt dan ook nadrukkelijk uitgenodigd om dit speciale evenement mee te maken.

Aanmelden van dichters tot 15 mei
Er zijn al enkele aanmeldingen binnen, maar er is nog genoeg plek. Dichters worden hierbij uitgenodigd om zich aan te melden voor een van de tien te vergeven plaatsen. Per dichter krijg je maximaal 5 minuten om twee of drie gedichten voor te dragen. Stuur deze (niet heel korte) gedichten en meldt daarbij per gedicht wat voor muziek daar bij gewenst is. Er moeten geen titels of muziekstukken worden genoemd. Snel, langzaam, vrolijk, droevig, gedragen, country, pop, etc. is voldoende. Zo kan de band zich in enige mate voorbereiden. En reken maar dat het dan nog moeilijk genoeg zal zijn! De dichters moeten er bij het voordragen extra op letten dat er wat langzamer dan gebruikelijk voorgedragen moet worden. Het moet een symbiose worden, dus ook de dichter moet inspelen op de muziek.

Na 15 mei horen de dichters of ze mogen voordragen. Marcel: ’We hopen iedere aanmelding te kunnen honoreren, maar we hebben een beperkt aantal plaatsen. Er zit nog wel een klein beetje rek in het programma, maar op een gegeven moment is vol echt vol.’

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Nederlands Dichters Podium

Werkendam

info@marcelvaandrager.nl.
Deel dit bericht met je vrienden!