vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Volksmuziek in lokale muziekkoepels

25 mei 2013
Van 12:00 uur tot en met 17:00 uur

ALMKERK / UITWIJK / ANDEL: Een tournee van volksmuziek op traditionele instrumenten in de mooiste muziekkoepels van Nederland

 
Zaterdag 25 mei
12:00 - Muziekkoepel 't Verlaat, Almkerk
14:00 - Koepel "Juliana", Uitwijksdijkje, Uitwijk
16:00 - Muziekkoepel Andel, Hoofdgraaf, Andel
 
Verspreid door het land staan prachtige muziekkoepels die in veel gevallen weinig gebruikt worden. Met de samenspelgroep van de Stichting Draailier en Doedelzak komt daar verandering in! Van maart tot en met juni brengen zij weer muziek in de muziekkoepels.
De toegang van deze serie korte concerten is gratis en iedereen is van harte welkom om langs te komen.
 
In vier zaterdagen bouwde de groep onder leiding van Ine Blom een repertoire op van bourdonmuziek en werden de locaties voor de optredens door de deelnemers uitgezocht en geregeld. Nu komt het optreden aan bod met een tournee langs de mooiste muziekkoepels verspreid door het land.
 
Tijdens de muziekkoepel-concerten worden meerstemmige stukken gespeeld op doedelzakken, draailieren, een handorgeltje, fluiten, euphonium, saxofoon, schalmei, viool en percussie-instrumenten.
 
Neem voor meer informatie over de Stichting Draailier en Doedelzak, haar instrumenten of de tournee contact op met Mariken Stegmann via de e-mail.
 

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Website:

Stichting Draailier en Doedelzak

Almkerk | Uitwijk | Andel

voorzitter@draailier-doedelzak.nl www.draailier-doedelzak.nl/muziekkoepels.htm
Deel dit bericht met je vrienden!