woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Kastelendag: Meastro. Muziek!

20 mei 2013
Van 11:00 uur tot en met 17:00 uur

DUSSEN - Tweede Pinksterdag, maandag 20 mei, doet kasteel Dussen traditioneel mee met de Landelijke Open Kastelendag. De organisatie van de stichting Vrienden kasteel Dussen verzint ieder jaar een sprekend thema en worden er toepasselijke activiteiten georganiseerd voor gezinnen met kinderen. Het thema dit jaar ‘Maestro, Muziek’ belooft dan ook veel verrassingen.

De burgerzaal van het kasteel Dussen, waar een prachtige vleugel staat, wordt regelmatig gebruikt als concertzaal. Tijdens de kastelendag willen we de vleugel niet ongebruikt laten en wordt de burgerzaal gebruikt als mini-concertpodium met een heuse concertmeester. De stichting Vrienden kasteel Dussen is op zoek naar amateurmusici, jong en oud, om hun muzikale kwaliteiten te laten horen. Ook diegenen die een ander instrument spelen zoals dwarsfluit, blokfluit, gitaar, viool en noem maar op, worden uitgedaagd hun kunsten te tonen.

Speel je solo, quatre-main of in een band, zing je in een duet of kwartet, geef je op voor een mini-concert.

Muzikanten en zangers krijgen 5 tot 10 minuten de tijd om te spelen, te zingen of beide. Van te voren wordt een schema gemaakt, zodat bekend is wie om hoe laat optreedt. Laat je niet weerhouden door plankenkoorts: onze concertmeester helpt je op weg.

Opgeven kan onder vermelding van naam, telefoonnummer en gegevens over het optreden.
Er is nog tijd genoeg om te oefenen, dus geef je gauw op.

Voor meer informatie over het programma zie ook www.kasteel-dussen.nl.

Frank Groothof (jaja, van Sesamstraat) komt. Hij en zijn team geven drie voorstellingen met ridder Florian in de hoofdrol.
In het kinderbos wordt een informatieve luister- en kijkpuzzeltocht uitgezet langs allerlei soorten van muziekinstrumenten (slag-, toets-, blaas-, snaarinstrumenten, noem maar op). De knutseltafel wordt omgedoopt tot muziekatelier, waar kinderen gratis hun eigen ritme- en slaginstrumenten kunnen knutselen. Met de zelfgemaakte instrumenten krijgen zij een percussieworkshop van de leden van de percussieband Percussão uit Breda. De bandleden verzorgen zelf twee keer een spetterende percussie-show.

In het kasteel zijn drie top-instrumentenbouwers te vinden die zullen uitleggen hoe een gitaar, een klavecimbel of een klassieke fluit worden gebouwd. Er is een bijzondere collectie middeleeuwse blaasinstrumenten aanwezig, waaronder orgelpijpen. Niet makkelijk om daar geluid uit te krijgen, maar na een workshop onder leiding van de expert zal dat zeker lukken.

Op het buitenterrein is de traditionele markt met een middeleeuwse bierbrouwer, die speciaal Tierelierbier brouwt, de ambachtelijke palingroker, de klompenmaker, de glazenkralenmaker, de tinnensoldaatjesgieter, schminktafel en nog veel meer. Er zijn workshops, die laten zien hoe een maliënkolder maakt wordt, hoe papier geschept wordt en hoe verf in de middeleeuwen gemaakt werd.
Met dank aan de Taste-and-More kunnen ook de kelders, het oudste gedeelte van het kasteel (die helemaal opgeknapt zijn) bezichtigd worden, ook weer onder begeleiding van muziek.
Voor de interne mens wordt ook gezorgd met portemonnee-vriendelijke natjes en droogjes. Ook mag er op het terrein gepicknickt worden.

De kastelendag is van 11.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs voor volwassenen bedraagt € 6.00, voor kinderen van 4 t/m 12 jaar 3.50 euro. Kinderen t/m 3 jaar en houders van een vriendenpas hebben gratis toegang.

En een kasteel is geen kasteel zonder harnassen en maliënkolders en zonder jongvrouwen en ridders, dus MEISJES, TREK JE MOOISTE KASTELENJURK AAN EN JONGENS, PAK JE SCHILD EN ZWAARD! KASTEEL DUSSEN VERWACHT JULLIE ALLEMAAL.

In verband met de drukte kan er gratis geparkeerd worden op het Peppelveld, op de parkeerterreinen van de voetbalvereniging, de Koppelpaarden en de Rietpluim. De parkeerborden geven de routes aan. Vanaf de Koppelpaarden rijdt een speciaal treintje en is er een extra loket, waar alvast een kaartje gekocht kan worden in combinatie met een kopje koffie en iets lekkers erbij.

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Kasteel Dussen

Dussen

info@kasteel-dussen.nl
Deel dit bericht met je vrienden!