zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Werkendamse Dodenherdenkingen

04 mei 2013
Van 19:15 uur tot en met 20:30 uur

DUSSEN - Verzamelen bij het monument bij de Koppelpaarden aan de Oude Kerkstraat om 19.15 uur.. Aansluitend herdenking. Raadslid Douwe Altena spreekt om 19.30 uur, gevolgd door het zingen met het RK kerkkoor en cantorij PKN gereformeerde kerk. Na afloop van de plechtigheid is er gelegenheid tot het drinken van een kop koffie of thee in De Koppelpaarden.
 
WERKENDAM - Traditiegetrouw worden in Werkendam twee herdenkingen gehouden; de eerste in de ochtend bij de oorlogsgraven van de crossers Arie van Driel en Kees van de Sande. De dodenherdenking in Werkendam is om 11.00 uur op de begraafplaats aan de Graaf van Hornelaan. Bij de oorlogsgraven worden bloemen gelegd. Verzamelen in gebouw de Bron. De kranslegging bij het monument is na de herdenking van twee minuten stilte om 20.00 uur.
 
SLEEUWIJK - In Sleeuwijk is de herdenking bij het monument aan het Vijverplein. Om 19.40 uur start de stille tocht met showkorps Wilhelmina vanaf winkelcentrum de Es. Na de toespraak van burgemeester Carla Breuer worden bloemen gelegd.
 
NIEUWENDIJK - Hier zijn genodigden om 19.00 uur welkom in Tavenu; om 19.45 uur vertrekt de stille tocht naar het monument. Twee leerlingen lezen de namen van alle gevallenen en wethouder Dick Prosman houdt een toespraak
 
HANK -  Op het Kerkplein om 19.15 uur start de stille tocht naar het monument op het Warmondplein. Wethouder Wim de Jong houdt een herdenkingsrede, na twee minuten stilte worden bloemen gelegd.

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!