zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Koninginnedag in Meeuwen

30 april 2013


MEEUWEN - Het programma in meeuwen ziet er als volgt uit...

10.00 uur- Abdicatie en balkonscène op scherm in het Dorpshuis
11.00 uur- Aubade en rondgang door het dorp Thema “Koningen en Koninginnen”

Koffiedrinken 55 +‘ers met oranjegebak en oranjebitter in het Dorpshuis.

11.30 uur-  Koningslinde planten bij de Hervormde Kerk.
12.00 uur- Terugkomst in het Dorpshuis. De kinderen die meedoen aan de zoektocht krijgen drinken en een broodje knakworst.
12.30 uur- Start van de puzzeltocht “De zoektocht naar de verborgen kroonjuwelen”

In verband met de Troonsafstand van Koningin Beatrix, begint het officiële programma van Koninginnedag om 11.00 uur.
U heeft vanaf 10.00 uur deMee gelegenheid om met elkaar in het Dorpshuis op scherm te kijken naar de abdicatie.

Een vertegenwoordiger vanuit de gemeente zal de Koninginnedag om 11.00uur openen met een toespraak. Daarna zingen we, onderbegeleiding van Kunst en Vriendschap, gezamenlijk het Wilhelmus. Iedereen is hierbij welkom!

Na de aubade is iedereen tevens weer welkom in het Dorpshuis voor koffie/thee, limonade. Voor de 55’+ers schenken we deze ochtend gratis koffie met een oranjegebakje en oranjebitter. Ook zullen er lootjes verkocht worden.

Na de aubade start rond 11.15 uur de verklede optocht voor de kinderen door ons dorp met als thema ‘Koningen en Koninginnen”. We vragen de kinderen hun zelfgemaakt muziekinstrumenten mee te nemen. Aan het einde van de optocht zullen we met elkaar om ongeveer 11.30uur de Koningslinde planten bij de Hervormde Kerk.

De kinderen worden om 12.00 uur bij het dorpshuis terugverwacht. De kinderen die meedoen aan de zoektocht krijgen dan een lekker broodje knakworst. Voor de andere aanwezigen kost dit broodje € 1,-.

Aansluitend zal er om 12.30uur een zoektocht worden gehouden in het dorp; “De zoektocht naar de verborgen kroonjuwelen”.
We hebben gehoord dat de Kroonjuwelen in ons dorp zijn verdwenen. Als je goed kijkt vind je enkele aanwijzingen. Maar alleen het volgen van de aanwijzingen en het vinden van de juwelen is niet genoeg… er moeten ook moeilijke vragen over het Koningshuis beantwoord worden, opdrachten uitgevoerd en áls je alle juwelen gevonden hebt moet de kroon nog in elkaar gezet worden. Een activiteit waarbij alle kinderen mee kunnen doen, want we verwachten dat de kleinere kinderen wel wat hulp kunnen gebruiken (van echte Koningshuiskenners).…
 

Info

Organisator:

Adres:

Oranjevereniging Meeuwen

Meeuwen

Deel dit bericht met je vrienden!