vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Themabijeenkomst dementie & mantelzorg

25 april 2013
Van 10:00 uur tot en met 11:30 uur

Hoe gaat u als familie of naaste om met iemand die dementerend is?

WERKENDAM - Heeft u de eerste themabijeenkomst Dementie & Mantelzorg in Sleeuwijk gemist?  Op 25 april aanstaande heeft u een herkansing.

Dementie is een veel voorkomende ziekte en zal in de toekomst steeds meer mensen treffen.  Dementie leidt tot aantasting van het geheugen en bij het vorderen van de ziekte gaan er steeds meer functies verloren. Dit heeft effect op ieders leven  niet alleen van de patiënt, maar ook van de omgeving. Het omgaan  met voor iemand die steeds meer van zichzelf vervreemd, afhankelijk wordt van anderen en wellicht in gedrag veranderd  vergt veel van naasten. Het is vaak moeilijk te begrijpen dat iemand verandert in een persoon die u eigenlijk niet herkent. Zeker wanneer u net wordt getroffen met het nieuws en nog niet precies weet wat u te wachten staat. Het omgaan met en zorgen voor iemand die de diagnose dementie heeft, in welke vorm dan ook, roept dan ook veel vragen op.

Daarom wordt de themabijeenkomst Dementie & Mantelzorg georganiseerd. Tijdens deze informatieve ochtend zal dementieconsulent Trudie Mosselman  u van advies en informatie  voorzien  over het  leven met en/of zorgen voor een familielid of naaste die dementerend is.  Daarnaast ontmoet u mensen die zich wellicht in eenzelfde situatie begeven en kunt u ervaringen uitwisselen.

De tweede bijeenkomst vindt plaats op 25 april van 10.00 uur tot 11.30 uur in het Inlooppunt Werkendam, locatie d’Altenaer, adres: Altenaer 9A, Werkendam.

Bijeenkomsten Dementie & Mantelzorg vinden plaats in alle kernen van Werkendam

  • 25 april:  Woonzorgcentrum d’Altenaer in Werkendam,  10.00 - 11.30 uur
  • 2 mei: Steunpunt De Dotter in Hank, 10.00 - 11.30 uur
  • 3 mei:  Jan Biesheuvel Dijkhuis in Nieuwendijk, 10.00  -11.30 uur
  • 7 mei:  teunpunt De Molenwiek in Dussen, 10.00 - 11.30 uur

Voor meer informatie kunt u terecht bij een van de inlooppunten in uw kern of neem contact op met de coördinator Inlooppunten van Trema Welzijn via de telefoon of per mail: simone.van.rooij@trema.org  of stephanie.massa@trema.org

 

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Trema Welzijn

Werkendam

0183-408 444

Deel dit bericht met je vrienden!