donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Altena College in beweging

15 april 2013
Van maandag 15 april 2013 tot en met dinsdag 16 april 2013
Van 20:00 uur tot en met 22:00 uur

SLEEUWIJK - Op maandag 15 en dinsdag 16 april hebben de brugklassen geen Nederlands, Engels, Aardrijkskunde en andere vakken. Op die dagen leren de leerlingen op een andere manier. Zij proberen dan in vier uren een daverende voorstelling neer te zetten. Natuurlijk doen ze dat niet alleen.

Het project staat onder deskundige leiding van Jeugd Dans Theater Scapino. Verder krijgen ze hulp en aanwijzingen van de mentoren, docenten van de Beeldende Vakken een aantal ouders en lentoren. Om twee uur beginnen de voorbereidingen. Dan worden de dansscènes ingestudeerd en verder worden er vele rekwisieten, kostuums gemaakt. En dat is precies één van onze doelen voor deze activiteit. Leerlingen laten ervaren dat door inzet, maken van duidelijke werkafspraken, taakverdeling en respect voor elkaars bijdrage, in korte tijd veel is te realiseren.

Om vijf uur wordt gezamenlijk op school gegetenen om 18.30 uur is de generale repetitie. Dan zien de leerlingen pas wat de andere groepen ’s middags gedaan hebben. Er wordt dan ongetwijfeld nog veel verbeterd en veranderd.

Om 20.00 uur is het grote moment: De voorstelling begint voor een groot publiek van vaders, moeders, broers, zussen en vrienden van de leerlingen. Dan is er de concentratie en inzet en dan gaat het goed.

De voorstelling gaat over een oud, bijbels verhaal: Samson en Delilah. Het bekende verhaal wordt op een moderne manier beeldend verteld. Samson en Delilah is dit jaar voor het eerst op het programma van Scapino gezet en dus ook voor het Altena College nieuw.

Info

Organisator:

Adres:

Altena College

Sleeuwijk

Deel dit bericht met je vrienden!