dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Kapellenfestival

13 april 2013
Van 20:00 uur tot en met 02:00 uur

SLEEUWIJK - Dweilorkest en feestband De Leutschuppers organiseert het jaarlijkse kapellenfestival in Sleeuwijk. Om 20.00 uur start het feest in De Bolderik, waar maar liefst 9 kapellen gaan strijden om de felbegeerde wisseltrofee ‘De bronzen Leutschupper. De toegang is de gehele avond gratis!

Het programma van dit jaar ziet er weer veelbelovend uit. Meervoudig winnaar De Slobbers uit Papendrecht is na twee jaar afwezigheid weer terug om het Sleeuwijkse publiek te vermaken. Maar de overige deelnemers liegen er ook niet om. Zeven kapellen uit Brabant, waaronder maar liefst drie uit Eindhoven, de  ‘Chica’s’ uit Prinsenbeek die geheel uit vrouwelijke muzikanten bestaat en oude bekende ‘Pretband de Mexicano’s’ uit Voorhout.

Elke kapel zal twee keer een optreden van 15 minuten verzorgen en door een deskundige, vierkoppige jury worden beoordeeld op muzikaliteit en carnavaleske uitvoering. De avond wordt gepresenteerd door Leutschupper Leendert-Jan van de Koppel.

De Bolderik aan de Nanningh Keyserstraat  is open vanaf 19.30 uur en gratis toegankelijk. Tussen 20.00 en 00.30 uur spelen de  deelnemende kapellen vrijwel non-stop. De Leutschuppers zelf geven halverwege de avond tussen 22.00 en 22.30 uur ook nog een kort optreden en rond 01.00 uur zal de winnaar van het festival tijdens de prijsuitreiking bekend worden gemaakt.

 

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Dweilorkest en feestband De Leutschuppers

Sleeuwijk

www.leutschuppers.nl
Deel dit bericht met je vrienden!