donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Zwerfvuilactie door Werkendamse schooljeugd

10 april 2013


WERKENDAM - In aansluiting op de landelijke campagne vindt ook in Werkendam weer de jaarlijkse grote zwerfafvalactie plaats. Op woensdag 10 april trekken ongeveer 200 kinderen samen met enkele ouders de wijken in. Doel van de actie is de kern van Werkendam vrij te maken van zwerfvuil.

De actie wordt georganiseerd door de Stichting Kinderboerderij Werkendam. De kinderen zijn leerlingen van de basisscholen Het Baken, ’t Kompas, de Sigmondschool en de Groenewegenschool. De actie wordt ondersteund door de Lions Club Werkendam. Zij stellen voor alle kinderen een aardigheidje beschikbaar.
Ook de gemeente Werkendam verleent haar medewerking. Tijdens de actie worden de kinderen voorzien van veiligheidsvestjes, handschoenen en afvalknijpers. Natuurlijk zorgt de gemeente voor voldoende afvalzakken, en afvoer van het verzamelde zwerfvuil. Voor de veiligheid zal de politie tijdens de actie een oogje in het zeil houden!
 
Op zaterdag 16 maart hebben de leden van de Wildbeheereenheid Land van Altena het zwerfafval in het buitengebied van Werkendam opgeruimd. Deze actie heeft het geweldige resultaat van 1170 kilo zwerfvuil opgeleverd.

Info

Organisator:

Adres:

Stichting Kinderboerderij

Werkendam

Deel dit bericht met je vrienden!