donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Benefietorkest Nederlands Jeugd Strijkorkest

06 april 2013
Van 20:00 uur tot en met 22:30 uur

WOUDRICHEM - De Rotaryclub Woudrichem organiseert voor de derde keer een uniek benefietconcert van het Nederlands Jeugd-Strijkorkest in de Hervormde Kerk te Woudrichem. Dit alles in samenwerking met Rabobank Altena.

Het programma

Borodin - Nocturne

Sjostakovitsj - Kleine Suite voor strijkorkest

Hendrik Andriessen - Miroir de Peine

Sjostakovitsj - Kammersymfonie op 110a

Met Cora Burggraaf als soliste. Zij zingt regelmatig solo-rollen bij de Nederlandse Opera.

Het doel - en de opbrengst - van dit benefietconcert is om de muziekeducatie op de scholen in het Land van Heusden en Altena te bevorderen. Door bezuinigingen in het onderwijs dreigt deze te verdwijnen. Kinderen maken zo kennis met de basisbegrippen van het symfonieorkest. Ze leren de klanken kennen en de instrumenten. De muziekeducatie volgt in de maanden na het concert en wordt uitgevoerd door door leden van Brabants Orkest.

Strijkorkest
Het Nederlands Jeugd Strijk Orkest (NJSO), opgericht in 1986, is een strijkorkest met 28 leden en staat onder leiding van dirigent/artistiek leider Bas Wiegers. De leden van het NJSO zijn zeer getalenteerde, jonge strijkers in de middelbare schoolleeftijd. De leeftijd varieert van 12 tot 21 jaar.
De leden van hef NJSO zijn voor het merendeel verbonden aan de jongtalentklassen van de Nederlandse conservatoria. Het NJSO streeft ernaar om deze beroepsmusici in de dop een goede opleiding te geven in samenspel.
Daarnaast streeft het NJSO ernaar om zeer boeiende programma's samen te stellen, waarbij samenwerking wordt gezocht met beroemde solisten. Door de gewaagde programmering en het hoge niveau van het orkest, brengt het orkest drie keer per jaar een prachtig progamma naar buiten, dat een zeer groot publiek aanspreekt.

Toegang

Het aantal kaarten is beperkt.

Leden van Rabobank Altena kunnen hun kaarten aldaar bestellen voor een bedrag van euro 12,50.

Niet-leden betalen 17,50 per persoon en bestellen hun kaarten bij Jan van der Dussen, via onderstaand telefoonnummer.

De jeugd onder de 18 jaar betaalt slechts euro 7,50 per persoon.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Website:

Rabobank Altena / NJSO

Woudrichem

0622 958 951

www.njso.nl
Deel dit bericht met je vrienden!