woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

CDA-bijeenkomst

03 april 2013
Van 20:30 uur tot en met 22:00 uur

NIEUWENDIJK - CDA afdeling Werkendam houdt een bijeenkomst met burgemeester Frank Petter en pastor Kees Waas als sprekers.

De kern van het betoog van Frank Petter gaat over de C van het CDA. “We hebben in de christelijke politiek veel bereikt en ook de Europese cultuur is ondenkbaar zonder christelijke waarden, maar op één punt zijn we in het christelijk denken en de christelijke politiek onszelf kwijt geraakt en dat is ten aanzien van onze toekomstverwachting. De “C” als richtsnoer is van onmisbare betekenis: het gaat om nieuwe moed op grond van een nieuw toekomstperspectief, tegen het cynisme en de apathie van onze tijd”, zo schrijft Petter in zijn inleiding.

Terwijl Petter spreekt over de rol van de christelijke politiek, zal pastor Kees Waas van de Elisabethparochie ingaan op de verwachtingen van de kerken van de christelijke politiek en politici.
Daarna volgt een debat onder leiding van Sjaak Groeneveld aan de hand van enkele stellingen. Eén daarvan is ‘Zonder geloof vaart niemand wel’.

Info

Organisator:

Adres:

CDA Werkendam

Nieuwendijk

Deel dit bericht met je vrienden!