donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Militaire oefening

18 maart 2013
Van 08:00 uur tot en met 11:00 uur

WERKENDAM - Op 18 maart 2013 zal door militairen van de Koninklijke Marine worden geoefend in de gemeente Werkendam.

Het betreft een oefening van het Mariniers Opleiding Centrum (MOC). Deze oefening is onderdeel van de Elementaire Vakopleiding Mariniers (EVO). Nadat de cursisten deze opleiding met goed gevolg hebben afgelegd mogen zij toetreden tot het Korps Mariniers.

Deze oefening is een eindoefening waarin de diverse aangeleerde procedures en technieken welke benodigd zijn voor het optreden als Marinier verwerkt zijn. De oefening start op de van Ghentkazerne. Na een verplaatsing te voet eindigt men op de van Brienenoordbrug. Vervolgens daalt men van de van Brienenoordbrug af en gaat men over het water (Noord, Beneden- en Nieuwe Merwede) naar de Spieringsluis te Werkendam.

De oefening zal zich op het water en de openbare weg afspelen. Hierbij zal de veiligheid en het gebruik conform de vigerende bepalingen vooropstaan. Verder zijn er waar men zich op privé terrein begeeft afspraken gemaakt met de eigenaren van deze terreinen.

Details oefening

De oefenende eenheid:           MOC/EVO

Tijdstip van uitvoering:             18 mrt 08.00 - 11.00 uur  verplaatsing te voet en activiteiten op de van Brienenoordbrug; 18 mrt 10.00 - 14.00 uur varen.

Aantal deelnemers:                 100 personen

Materiaal t.b.v. de oefening:     diverse vaartuigen, 3x Mercedes-Benz terreinwagen, lx personenbusje en 3x vrachtwagen.

Er zal alles aan gedaan worden om hinder of overlast voor inwoners en het verkeer te voorkomen.

 

Info

Organisator:

Adres:

Ministerie van Defensie

Werkendam

Deel dit bericht met je vrienden!