donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Week van het Christelijk boek

13 maart 2013
Van woensdag 13 maart 2013 tot en met zaterdag 23 maart 2013


VEEN - ’t Schrijvertje organiseert de Week van het Christelijke Boek 2013.

In deze periode ontvangt u bij aanschaf van tenminste € 12,50 aan boeken gratis het actieboek Een dagje naar huis, geschreven door Hans Werkman. We sluiten met deze promotiecampagne aan bij de landelijke campagne Week van het Christelijke Boek die jaarlijks wordt georganiseerd.

Een dagje naar huis
‘Pa, help mij es,’ zei mijn moeder tegen mijn vader, ‘mijn veters willen niet los.’
‘Dat kun je anders best zelf.’
‘Maar jij hebt ervoor geleerd,’ zei ze slim.
Mijn vader lachte en gaf toe. ‘Ik zal dan nog één keer voor je op de knieën gaan.’
Terwijl hij haar veters lostrok, aaide zij over zijn dunne haar en gaf hem langzaam een kus op zijn kale kruin…

Dit gesprekje in de novelle Een dagje naar huis tekent de vertrouwelijkheid tussen een oude schoenmaker en zijn dementerende vrouw. Maar zij voelt zich ook vaak bang en onveilig. Hun volwassen zoon bezoekt hen en dit bezoek aan zijn ouderlijk huis roept herinneringen aan zijn jongenstijd in hem wakker. Hij beseft dat ook zijn jeugd balanceerde tussen onveilig en veilig. Hoort dat bij het menselijk bestaan? Of is er een mogelijkheid daaraan te ontstijgen?

Hans Werkman

Hans Werkman (1939, Uithuizermeeden) is neerlandicus, schrijver, bloemlezer, literatuurcriticus, en dichter. Hij groeide op als derde zoon in een schoenmakersgezin met vier kinderen. Werkman schreef onder andere de roman Het hondje van Sollie en biografieën over Willem de Mérode en J.K. van Eerbeek. Hij publiceerde ruim zestig boeken. In 1986 kreeg hij de Henriëtte de Beaufortprijs van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde voor zijn biografie De wereld van Willem de Mérode (1983). Hans Werkman is samensteller van vele bloemlezingen en is ook als vertaler actief geweest. 

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Boekhandel 't Schrijvertje

Veen

ww.schrijvertje.com
Deel dit bericht met je vrienden!