donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Uitreiking Toontje Sprenger Pluim

08 maart 2013
Van 11:00 uur tot en met 12:00 uur

WERKENDAM - De vijfde Toontje Sprenger Pluim wordt uitgereikt op het gemeentehuis in Werkendam. De Toontje Sprenger Pluim is in 2009 in het leven geroepen om vrouwen te stimuleren politiek actief te zijn. De Pluim is vernoemd naar Toontje Sprenger die in 1939 als eerste vrouw werd gekozen in de gemeenteraad in het Land van Heusden en Altena voor de gemeente De Werken c.a.

Tijdens de uitreiking van de vijfde Toontje Sprenger Pluim wordt tevens het boekje ‘Vrouwenkiesrecht door de ogen van Toontje Sprenger’ gepresenteerd, het eerste exemplaar is voor burgemeester Carla Breuer. In het boekje zijn de levensverhalen van Toontje Sprenger, Margaretha Ridderhof, Adrie Werther-Van Suijlekom opgetekend.
Tevens worden de eerdere winnaars van de Pluim vermeld, zoals Hetty van der Stelt, Sylvana de Backer, Carla Breuer en Loes Lijmbach.

Het boekje is 8 maart gratis beschikbaar voor alle aanwezige vrouwen. Het is speciaal uitgegeven als stimulans voor vrouwen om in het licht van de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 politiek actief te worden of te blijven.

Vrouwen die de uitreiking bij willen wonen, worden verzocht zich aan te melden.

Deel dit bericht met je vrienden!