donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Benefietavond slot Loevestein

22 februari 2013
Van 18:30 uur tot en met 22:30 uur

WOUDRICHEM/POEDEROIJEN - Eind vorig jaar stond in het teken van de actie ‘Red Loevestein’. De bezuinigingen op publiek & presentatie gaan door, maar we blijven in 2013 open. Wilt u Loevestein helpen: kom dan langs! Bijvoorbeeld voor een museumbezoek, feestje, overnachting of het bijwonen van de benefietavond op 22 februari, een initiatief van Branie Theater uit Breda.

Remco Raessen en Peter Stax van Branie Theater: “Loevestein is deel van onze nationale trots en maakt deel uit van onze historie.  Door de eeuwen heen is de functie van het slot regelmatig veranderd. Van verdedigingsslot tot staatgevangenis, via garnizoensbolwerk tot militaire opslag. Slot Loevestein opent de poorten nu voor iedereen die dat roemruchte verleden wil opsnuiven, aanraken en meemaken. En dat moet ook na 2013 zo blijven! Om de Loevestein-medewerkers een hart onder de riem te steken, nodigen wij u uit voor een bijzondere benefietavond  op vrijdag  22 februari. Bezoekers worden meegenomen in diverse tijdvakken uit de 650-jarige geschiedenis. Jannes de Goochelaar zal u vermaken met zijn middeleeuwse toverkunsten. Een troubadour zal de geschiedenis van de meest beroemde (gedwongen) bewoner van het slot, Hugo de Groot, bezingen. Daaraan zal natuurlijk ook zijn ongeëvenaarde ontsnapping in zijn boekenkist niet ontbreken. De heren van Branie Theater kruipen in de huid van de gebroeders Grimm die tijdens de Napoleontische tijd hun prachtige sprookjesboek uitbrachten. Zij zullen u hun sprookjes vertellen. De dames van Theater Echt Waar houden u als ‘warm-hout-vrouwen’ warm met een lied en een verhaal waar de wangen van gaan gloeien en het hart gevuld van raakt met winterse warmte. Uiteraard wordt ook de inwendige mens niet vergeten en zullen er op diverse plaatsen versnaperingen en bijzondere ontmoetingen zijn. Alle deelnemers leveren geheel belangeloos een bijdrage aan deze bijzondere avond. Bestel dus snel kaarten en laten we er met z’n allen voor zorgen dat Slot Loevestein naast een verleden ook een toekomst gaat krijgen.”

Datum en tijden:

Vrijdag 22 februari 2013 vanaf 18.30 uur. De theatervoorstellingen beginnen om 19.00 uur, 20.15 uur (en afhankelijk van de belangstelling ook om 21.30 uur) en duren ca. een uur. De vesting en taveerne zijn geopend tot 23.00 uur.

Kaarten:

Kaarten kosten € 9,50 per persoon en kunnen (uitsluitend) online worden besteld via  www.slotloevestein.nl.

Over Branie Theater:

Branie Theater bestaat uit Remco Raessen en Peter Stax. Ondanks het feit dat ze uit diverse disciplines komen, werken ze al geruime tijd samen en zijn uitstekend op elkaar ingespeeld. Remco is beeldend kunstenaar en van oorsprong entertainer. Door diverse cursussen en het werken ‘op de vloer’, heeft hij zich ontwikkeld tot een volwaardige allround acteur, die steeds meer de diepte van zijn spel opzoekt. Peter is van huis uit regisseur en acteur, en heeft naast het spelen en regisseren van diverse vormen van (muziek-)theater, de laatste jaren een passie ontwikkeld voor fysiek, maar ook zeer ingetogen spel. Beroering en realiteitszin staan daarbij voorop. Hun gezamenlijke enthousiasme, ervaring en creativiteit dragen bij aan een gevarieerd en kwalitatief hoogstaand aanbod van voorstellingen.

Info

Organisator:

Adres:

Slot Loevestein

Woudrichem - Poederoijen

Deel dit bericht met je vrienden!