donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Week van Gebed

20 januari 2013
Van zondag 20 januari 2013 tot en met zondag 27 januari 2013
Van 14:00 uur tot en met 00:00 uur

AALBURG - Van 20-27 januari 2013 organiseert de Evangelische Alliantie (EA) opnieuw de Week van Gebed. Het thema is ‘Wandelen met God’. Het thema is gebaseerd op de Bijbeltekst uit Micha 6:8 waarin de oproep klinkt om Gods weg van trouw, nederigheid en gerechtigheid te gaan. Het thema is gekozen door christenen in India. Ruim tachtig procent van hen is ‘Dalit’. Ze vormen de onderlaag van de samenleving en vallen daarmee zelfs buiten het beruchte kastenstelsel. Vernedering en onderdrukking kenmerken hun leven.

Met het thema verwijzen ze naar de oproep van de profeet Micha om te midden van corruptie, onrecht en machtsmisbruik, toch Gods weg van trouw, nederigheid en gerechtigheid te gaan. Christenen in Nederland komen in de Week van Gebed rondom dit thema samen voor bezinning en gebed voor elkaar, ons land en voor de nood in de wereld.

Ook in de Hervormde Gemeente Aalburg zijn er interkerkelijke gebedsbijeenkomsten. Ieder die mee wil bidden is hartelijk welkom.

De gebedsweek in Aalburg start met een gebedswandeling op zondagmiddag 20 januari om 14:00 uur vanaf de Hervormde Kerk Aalburg, Oude Kerkstraat 19a te Aalburg, ook als u niet in staat bent om mee te wandelen wordt u van harte uitgenodigd om in de kerk te bidden.

De gebedssamenkomsten vinden plaats van maandag 21 januari tot en met vrijdag 25 januari 2013 in de Hervormde Kerk te Aalburg, Oude Kerkstraat 19a te Aalburg. Alle samenkomsten beginnen om 19:30 uur en duren ongeveer een uur.

‘Prayer Night’ Zaterdagavond 26 januari sluiten we de gebedsweek af met een ‘Prayer Night’, deze wordt georganiseerd voor en door jongeren. Deze Praise en Prayer Night vindt plaats op de jeugdzolder van de kerk, Oude Kerkstraat 19a in Aalburg. De avond begint om 19:30 uur, inloop vanaf 19:00 uur.

Het thema is: ‘Act, Love, Walk’. De Prayer (Praise) Night is een evenement voor jongeren van ongeveer 15 tot 22 jaar. Echter, alle jongeren die mee willen bidden of willen ontdekken wat (samen) bidden inhoudt, zijn op 26 januari van harte welkom.

Info

Organisator:

Adres:

Hervormd Aalburg

Wijk en Aalburg

Deel dit bericht met je vrienden!