woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

'Als je ouders vervelend gaan doen!'

28 november 2012


AALBURG - Vaak is de puberteit een lastige periode voor ouder en kind. Hoe gaat u om met meningsverschillen over huiswerk maken, eetgewoonten, uitgaan, roken, alcohol- of drugsgebruik en relaties met leeftijdgenoten?

Tieners moeten meer beslissingen nemen en ze ervaren conflicterende opvattingen van leeftijdsgenoten, leraren, ouders en de media. Dat levert zorgen op: ouders moeten het gedrag van hun tieners nauwkeurig volgen en ernstige of langdurige problemen voorkomen. Wij willen u als ouders/verzorgers graag een lezing aanbieden.
De opvoeding van pubers is een belangrijke en uitdagende opvoedtaak. Eenvoudige, duidelijke tips over hoe om te gaan met pubergedrag kunnen heel prettig zijn. Het helpt je de oorzaken van gedragsproblemen te herkennen, leert je hoe je gewenst gedrag bij kinderen kunt stimuleren en hoe je om kunt gaan met ongewenst gedrag. Het positief opvoedkundig programma voor ouders (Triple P) bewijst al jarenlang haar effectiviteit.

Voor wie?
De avond is bedoeld voor ouders/alleenstaande ouders/ verzorgers met één of meerdere kinderen (11 jaar t/m 14 jaar) met vragen over gedrag thuis, op school, op straat, in een club of met vriendjes en die behoefte hebben aan meer antwoorden bij de opvoeding. De avond is gratis.
Waar en wanneer?
Woensdag, 28 november a.s. van 19.30-21.00 uur,
Jongerencentrum EFS, Nijverheidstraat 2 Wijk en Aalburg.
Door Momo van Dreumel.

Wilt u na deze avond meer weten en leren over het omgaan met uw tiener(s); Bij voldoende aanmeldingen start de cursus Positief opvoeden van Pubers binnenkort.

Hoe meld ik me aan?
Vragen over en aanmelden voor deze lezing bij het CJG Aalburg of telefonisch bij het CJG.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Gemeente Aalburg

Wijk en Aalburg

0416-698787

cjg@aalburg.nl
Deel dit bericht met je vrienden!