vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Werkendam zingt

10 november 2012
Van 10:00 uur tot en met 16:00 uur

WERKENDAM - De Historische Vereniging Werkendam en de Werken c.a. houdt in de Kwinter de muzikale dag ‘Werkendam zingt‘. Die dag staat de historie van de Werkendamse zangkoren centraal. Oude foto’s, kleding, vaandels, oude notulenboeken, zangopnames, kortom alles rond de historie van de verenigingen .

Werkendam telt door de jaren heen heel veel zangkoren. Al aan het einde van de 19e eeuw wordt in Werkendam de zangvereniging ‘Uitspanning door Inspanning’ opgericht onder leiding van dirigent J.L. Mussert, schoolhoofd van de openbare school. Zij gaven in de tuin van het schoolmeestershuis in 1902 een concert ter ere van de verjaardag van koningin Wilhelmina. Het koor ging later ter ziele. Maar de historie van de nog bestaande verenigingen zoals Soli Deo Gloria en Hallelujah uit Werkendam gaat inmiddels al meer dan een eeuw terug.

Tijdens de dag ‘Werkendam zingt’ is niet alleen veel te zien, maar ook te horen. Die dag zijn er optredens van Soli Deo Gloria, dames en mannenkoor De Verenigde Zangers uit Werkendam en Christelijk Gemengd Koor Con Amore uit Sleeuwijk. Het mannenkoor van de Verenigde Zangers is in 1953 opgericht, Con Amore in 1952. Muzikale medewerking wordt tevens verleend door Jaco van de Werken (piano) en Jonate Droogers (dwarsfluit).

Info

Organisator:

Adres:

Historische Vereniging Werkendam

Werkendam

Deel dit bericht met je vrienden!