zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Info mantelzorgers

06 november 2012
Van 19:30 uur tot en met 22:00 uur

GENDEREN -  Mantelzorg is de zorg voor chronisch zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten: familieleden, vrienden, kennissen en buren.

Er is sprake van een persoonlijke band tussen de mantelzorger en zijn of haar naaste. Mantelzorg is dus informele zorg, die men verleent voor een periode van meer dan drie maanden en/of meer dan acht uren per week.

Wat is de rol van de gemeente?
Vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning heeft de gemeente de taak om mantelzorgers te ondersteunen. Voor informatie en advies kan men rechtstreeks contact met de mantelzorgconsulent opnemen. Sinds enkele jaren worden door de gemeente Aalburg voor mantelzorgers educatieve, informatieve en ontspannende bijeenkomsten georganiseerd. Juist tijdens deze bijeenkomsten is er de mogelijkheid om als mantelzorger over een bepaald onderwerp voorgelicht en geadviseerd te worden. Contact met andere mantelzorgers versterkt de ondersteuning. Voor jonge mantelzorgers worden regelmatig activiteiten georganiseerd.

Uitnodiging Mantelzorgavond
Op dinsdag 6 november 2012 organiseren wij weer een mantelzorgavond. Deze bijeenkomst vindt plaats in ’t dorpshuis in Genderen. De avond begint om 19.30 uur. Inloop vanaf 19.15 uur. Er wordt deze avond verteld over het maken van een Persoonlijk Ervaringen Dossier en over leven met niet aangeboren hersenletsel. Naast informatie is er ook ontspanning en de mogelijkheid om elkaar te spreken. Alle mantelzorgers zijn van harte welkom op 6 november!

Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met mantelzorgconsulent Bea Nijhof, telefonisch via 0416 698784 of via e-mail b.nijhof@aalburg.nl


 

 

Info

Organisator:

Adres:

Gemeente Aalburg

Genderen

Deel dit bericht met je vrienden!