vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Oktoberfestival Oefening en Uitspanning

13 oktober 2012
Van 20:00 uur tot en met 22:30 uur

WIJK EN AALBURG - Op zaterdag 13 oktober vindt het jaarlijkse October Festival van brassband Oefening en Uitspanning plaats. Na de succesvolle landenthema’s van de afgelopen jaren, is er nu gekozen voor een heel ander thema. Onder de naam ‘ Brass meets Percussion’ wordt er weer een afwisselende avond verzorgd.

Bij het October Festival horen natuurlijk gasten. Dit jaar zijn dat de solisten Simone Rebello en Lennie van Zandwijk.

Simone Rebello

De Britse Simone studeerde met onderscheiding af aan de Royal Northern College of Music te Manchester. Ze won hier ook een verzameling aan prijzen, waaronder een belangrijke studiebeurs en de Philip Jones Prize. Ze begon een solocarrière die haar over de hele wereld bracht voor concerten, solo recitals en masterclasses. Ook verschijnt ze regelmatig op de nationale en internationale TV en radio. Ze heeft verschillende cd’s opgenomen en is veel gevraagd als solist door brassbands, harmonie- en symfonieorkesten.  Door de jaren heen wint ze ook diverse prijzen, zoals in 1998 de Cosmopolitan/House of Fraser Woman of the Year in the Arts.
Simone is een regelmatig gevraagd jurylid voor nationale en internationale brassband en harmoniewedstrijden, slagwerk-festivals en evenementen van BBC Radio. Ze spreekt regelmatig op evenementen betreffende uitvoerende vaardigheden, de ontwikkeling van concerten en workshops voor kinderen, en algemene slagwerk onderwerpen.

Simone is uitgenodigd als gevolg op het winnen van de 1e divisie tijdens Eurobrass 2011 in Drachten. Dankzij het winnen van deze titel mocht Oefening en Uitspanning een concert met haar organiseren. Het October Festival is hiervoor een mooie gelegenheid.

Workshop

’s Middags is er ook een workshop. Simone Rebello neemt je mee op een ontdekkingsreis langs de ritmes en geluiden van Braziliaans slagwerk.
Ervaring is hierbij niet nodig, dus als je jezelf altijd al hebt afgevraagd hoe het is om slagwerk te spelen: Dit is je kans! Schrijf je in en doe mee!

Deze unieke workshop vindt plaats om 13.30 uur in d’Alburcht te Wijk en Aalburg.
De prijs voor de workshop is 10 euro.
Voor 20 euro is er ook een arrangement te boeken, hiervoor krijg je naast de workshop ’s avonds ook een broodmaaltijd en toegang tot het October Festival!

Opgeven voor deze workshop kan door een mailtje te sturen naar festivalinfo@oefeningenuitspanning.nl of door te bellen naar 06-41241150

Lennie van Zandwijk

De 19-jarige Lennie van Zandwijk werd in een keer landelijk bekend door haar deelname aan de tweede editie van The Voice of Holland, maar Lennie zingt al veel langer. Voordat ze kon lopen zong ze al en maakte ze overal liedjes op. Rond haar 9e is ze in een koor gaan zingen en na verschillende koren besloot ze op haar 13e voortaan solo te gaan. Lennie deed toen mee aan een regionale zangwedstrijd, Ridols. Ze won hier de derde prijs, volgens Lennie zelf ‘ een superleuke ervaring, maar ik was toen nog wel enorm bang om voor publiek te zingen’.
Een paar jaar later deed ze mee aan Talent voor de Koning op camping en conferentiecentrum de Betteld. Deze wedstrijd won ze ook, evenals Opwekking’s got talent in 2010. Hierna deed ze weer mee aan Ridols, nu werd ze tweede.
Lennie kende The Voice al van televisie, maar ze was niet van plan om mee te doen. Toch kreeg ze een uitnodiging van Talpa om auditie te komen doen. Ze besloot om het toch maar te proberen. Tegen haar verwachtingen in kwam ze de voorrondes door en ging ze Blind Audition doen. Tegen haar verwachtingen in draaiden alle coaches om en moest ze kiezen. Samen met coach Angela Groothuizen ging ze naar de Battle, die ze won! Helaas moest ze hierna naar de Sing-off, waar ze niet gekozen werd voor de liveshows.

Over deze ervaring zegt Lennie zelf: ‘ Natuurlijk vond ik het enorm jammer dat ik niet naar de liveshows mocht, maar ik ben Angela dankbaar dat ze zag dat ik er nog niet aan toe was. Na The Voice heeft mijn zangcarrière gelukkig een boost gehad. Ik word veel gevraagd om te komen optreden en ga ook ieder optreden met plezier tegemoet’.

Afwisselende avond

Met deze gastsolisten is Oefening en Uitspanning weer in staat om een afwisselende en verrassende avond te verzorgen. D’Alburcht wordt omgebouwd tot een theater, zodat iedereen vanaf de tribunes goed zicht op het podium heeft.
Op het concert zal Simone meerdere malen te horen zijn als solist, ze speelt onder andere Zimba Zimba en Flight of the Bumblebee. Ook zal ze te horen zijn samen met Lennie van Zandwijk. Lennie zingt ook een aantal nummers begeleid door de brassband.

Na dit concert is er natuurlijk weer de mogelijkheid om gezellig wat na te drinken in de foyer van d’Alburcht, zodat u extra lang van deze bijzondere avond kunt genieten.

Locatie: d’Alburcht, Perzikstraat 14a te Wijk en Aalburg.
De toegangskaarten kosten 12,50 euro in de voorverkoop en 15,00 euro aan de deur
U kunt alvast kaarten reserveren door een mailtje te sturen. Telefonisch reserveren is ook mogelijk.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Brassband Oefening en Uitspanning

Wijk en Aalburg

06-41241150

festivalinfo@oefeningenuitspanning.nl
Deel dit bericht met je vrienden!