woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Van Jezus naar Christendom

01 oktober 2012
Van maandag 01 oktober 2012 tot en met maandag 19 november 2012
Van 20:00 uur tot en met 22:00 uur

SLEEUWIJK - ‘Jezus verkondigde het koninkrijk van God, maar wat kwam was de kerk.’ Deze uitspraak stamt uit het einde van de negentiende eeuw en staat op naam van Alfred Loisy (1857-1940), Frans rooms-katholiek theoloog.

Om deze en andere gepeperde opvattingen moest hij zijn baan als hoogleraar opgeven. Zelfs werd hem een spreek- en schrijfverbod opgelegd. Nu zeggen we: de man had gelijk. Het christendom beroept zich op Jezus van Nazaret, het belijdt hem als de Christus, de zoon van God – maar de ‘historische’ Jezus heeft geen nieuwe religie gesticht en geen kerkorde ingevoerd. Zijn eerste volgelingen waren allen Joden en bléven dat ook; zij werden geen ‘christenen’, zeker niet in de moderne betekenis van het woord, maar aanhangers van een beweging, een van de vele, binnen het toenmalige Jodendom. Wat is gebeurd - van Jezus naar christendom?

Inleider:           Alex van Heusden

Plaats:              Hervormde Kerk, Tienhont, Sleeuwijk, 20.00 uur

Data:                maandag 1 en 15 okt., 5, 12 en 19 nov. 2012

Kosten:             € 55,--

Alex van Heusden is bijbelwetenschapper en verbonden aan de Nieuwe Liefde te Amsterdam.

De kosten van een serie avonden kunt u overmaken naar de Rabobank Altena-Biesbosch te Sleeuwijk, rek.nr. 3687.62.416 t.n.v. Penningmeester Leerhuis Sleeuwijk, Piet Kamsteeg, voorafgaand aan de serie avonden of contant op de eerste avond.

Studenten kunnen meedoen voor de helft van de prijs.

Info

Organisator:

Adres:

Leerhuis

Sleeuwijk

Deel dit bericht met je vrienden!