donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Bach Cantate project

29 september 2012
Van 20:00 uur tot en met 22:00 uur

SLEEUWIJK - Na de eerste succesvolle start van de uitvoering van Bach-cantates in januari dit jaar in het Sleeuwijks kerkje, is dit een vervolg van dit project.

Met onder andere sopraan Tanja Obalski, altus Sebastiaan van Lingen, tenor Paul Kieviet en bas Ralph Looij. En instrumentaal ensemble met barokmusici.

Projektkoor: Vinea mea
Dirigent: Sietse van Wijgerden, musicus te Werkendam.

Zie voor verder informatie over de dirigent zijn website.
Inleiding door Kees Glaubitz.

Toegang volwassenen: €10,-  jeugd t/m 16 jaar: €5,-
 
In het concert kunt u drie Bach-cantates beluisteren, en deze zijn het absolute hoogtepunt van het cantate-repertoire van de barok. Naast de cantates zal de professionele sopraan Tanja Obalski, afkomstig uit Duitsland, een solo zingen van Purcell: 'Tell me, some pitying angel' een mini-cantate in een ontroerende sfeer.
 
De volgende cantates van Bach worden uitgevoerd: Wer sich selbst erhöhet, der soll erniedriget werden, bwv 47.
In dit werk worden de gegevens van het 'verhogen' en 'vernederen' beeldend getoonzet.
In de cantate Wer da gläubet und getauft wird, bwv 37, hoort u een rustige cadans met rijke harmonieen. Het werk straalt een grootse mildheid uit. In contrast daarmee is weer Alles nur nach Gottes willen, bwv 72. Een virtuoos werk.
 
Tanja Obalski studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam klassieke zang. Volgde masterclasses bij Howard Crook, Jill Feldman en Emma Kirkby. Specialiseerde zich in historische uitvoeringspraktijk en studeerde af in barokzang. In 2005 was zij laureate bij het Concours International de Chant Baroque de Chimay. Ze zingt regelmatig bij de Nederlandse Bachvereniging, Collegium Vocale Gent en de Rheinische Kantorei. Dirigent Sietse van Wijgerden, musicus te Werkendam, is afgestudeerd voor orgel docerend en uitvoerend musicus, als kerkmusicus en als muziekwetenschapper. Hij is dirigent van kamerkoor Fiori-Musicali, iniatiefnemer van nieuwe projecten, en heeft een uitgebreide lespraktijk en koorschool. (zie ook: www.sietsevanwijgerden.com).

Wilt u meer kennis maken met de oneindig rijke wereld van de Bach-cantates, dan bent u van harte uitgenodigd voor dit concert.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Sietse van Wijgerden

Sleeuwijk

www.sietsevanwijgerden.com
Deel dit bericht met je vrienden!