vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Alzheimer Café

17 september 2012
Van 19:30 uur tot en met 21:30 uur

WOUDRICHEM - Twee WMO consulenten vertellen over de Wet maatschappelijke ondersteuning en hoe het loket werkt voor de inwoners van de drie gemeenten.

“Informatie vanuit het WMO loket” : Twee WMO consulenten vertellen over de Wet maatschappelijke ondersteuning en hoe het loket werkt voor de inwoners van de drie gemeenten.

In de WMO (Wet op de Maatschappelijk Ondersteuning) is geregeld dat mensen met een ziekte of  beperking de voorzieningen, hulp en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben.  De gemeente voert deze wet uit en bepaalt waar iemand voor in aanmerking komt.  Steeds meer hulp en voorzieningen worden ondergebracht bij deze WMO en iedere gemeente legt zijn eigen accenten binnen de uitvoering ervan.
Hoe is hulp en ondersteuning eigenlijk geregeld in de gemeenten Werkendam, Woudrichem en Aalburg? Wat betekent de WMO nu precies voor mensen met dementie? Wanneer kom ik voor een voorziening in aanmerking en wat moet ik daarvoor ondernemen?

Christine Gremmer, indicatieadviseur van loket Altena en Luus Hendriks, WMO-Consulent van de gemeente Aalburg zullen op maandag 17 september ingaan op deze en andere vragen.  

Het Alzheimer Café Altena  is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Natuurlijk zijn ook hulpverleners en anderen belangstellenden van harte welkom

Het Alzheimer Café Altena  is een initiatief van de gemeenten Werkendam, Woudrichem en Aalburg, betrokken organisaties in de regio zoals Zorgplein Maaswaarden, Riethorst Stromenland en HOOM en wordt ondersteund door Alzheimer Nederland.

Locatie en tijd

Elke 3e maandag van de maand in Verzorgingshuis de Lemmenskamp, Weth. de  Joodestraat 2 in Woudrichem.
Het programma begint om 19.30 uur, maar vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar.

Deelname en informatie

Toegang van het Alzheimer Café Altena is geheel gratis, Aanmelden vooraf is niet nodig, u bent van harte welkom.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw B. Nijhof.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Altena Gemeenten

Woudrichem

(0416) 69 87 84

Deel dit bericht met je vrienden!