donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Exposities in Wijkestein

10 september 2012
Van maandag 10 september 2012 tot en met dinsdag 30 oktober 2012
Van 10:00 uur tot en met 20:00 uur

AALBURG - Op de begane grond vanaf heden t/m 31 oktober 2012:

Op zaterdagmorgen zijn cursisten van ‘TOON’, het creatieve centrum in Gorinchem,  onder deskundige leiding van Peter Linnartz aan het schilderen met olieverf.

In het gebouw van de Stadsgallerie te Woudrichem worden daar elke zaterdag van 9.30 tot 12.30 uur de technieken van het schilderen met olieverf door de cursisten in praktijk gebracht. Zij kunnen zelfstandig aan de gang vanuit eigen fantasie of indien gewenst via een opdracht. Binnen deze expositie in ‘Zorgcentrum Maaswaarden’ worden zelf gekozen onderwerpen, geschilderd in olieverf,  onder de aandacht gebracht.

Het is een gezellige groep amateurschilders en er is nog plaats binnen de groep in het geval u op zaterdagmorgen even iets anders wilt doen voordat u bijvoorbeeld gaat klussen.

Op de eerste etage vanaf heden t/m 31 oktober 2012:

Zijn schilderijen te zien van Marga Ruijer uit Oosterhout. Zij is autodidact. Zodra zij tijd voor zichzelf kon vrijmaken begon zij te schilderen en door het volgen van diverse opleidingen volgde een periode van gestructureerde ontwikkeling van haar talent. Zij breidde haar opleiding steeds verder uit door lessen te volgen in tekenen, aquarel techniek en schilderen met olieverf. Tegenwoordig volgt zij nog steeds lessen met een groep enthousiaste kunstenaars bij Openatelier van “Toon” bij docent Arie Brinkman. Door zijn vakmanschap heeft Marga haar eigen handschrift kunnen ontwikkelen. Vooral mensen houden haar bezig, in al hun vormen van zijn, uitdrukken en bewegen. Haar werk bestaat uit verschillende disciplines o.a. acryl- of olieverf, kwast of paletmes, dat soms met verschillende materialen gecombineerd wordt. Het werk heeft veelal een spontane overvloed van kleuren die dienen als communicatiemiddel, waardoor de compositie ondergeschikt raakt aan de emotionele gevoelens die zij met heldere en stralende kleuren wil uitdrukken. De werken van Marga zijn echte kleurbronnen, waarbij licht naast donker vaak een bijzondere plaats inneemt. Met dit kleurscala ontstaan dansende mensfiguren of dieren of een combinatie ervan. Of leiden de kleurcontrasten juist tot ingetogenheid, herkenbaar, maar zeker niet realistisch en soms totaal abstract. De essentie van haar werk is, door het onverwachte en verrassende de vrije loop te laten, dat iedereen haar schilderijen mag ervaren zoals ze zijn.

In de entree vitrinekasten.

Ook hierin worden spullen tentoongesteld. Veelal verzamelingen.  In Wijkestein zijn modelvliegtuigen te zien van diverse materialen van de 7-jarige Sem Wijgers uit Wijk en Aalburg.

U kunt deze exposities dagelijks komen bekijken van 10.00 tot 20.00 uur. Voor meer informatie of interesse om gratis te exposeren of uw verzameling tentoon te stellen in een van onze vitrinekasten kunt u contact opnemen met Bert Noorloos, telefoon 0416-698400 of 183-446100. Mailen kan ook b.noorloos@maaswaarden.nl

Info

Organisator:

Adres:

Zorgcentrum Wijkestein

Aalburg

Deel dit bericht met je vrienden!