donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Open Monumentendag

08 september 2012
Van 11:00 uur tot en met 16:00 uur

WERKENDAM - Open Monumentendag. Thema: "Groen van toen".

Kasteel Dussen is één van de vele monumenten die op 8 september haar poorten opent voor het publiek voor een gratis bezoek. .

In het kader de leergang Groen Ruimtelijk Erfgoed bij HAS Kennistransfer in ’s-Hertogenbosch is tuin- en landschapsinrichter Margo van Beem in de archieven gedoken van het ‘Groen’ van kasteel Dussen. Het was een uitdaging om de ontwerpen voor de kasteeltuin in de vroegere jaren van de vorige eeuw van tuin- en landschapsarchitecten Van Koolwijk en later Pieter Buys letterlijk in kaart te brengen.

Zij heeft aan de hand van archiefmateriaal de geschiedenis van het ‘Groen van Toen’ op een informatieve en overzichtelijke manier in kaart gebracht.

Het resultaat van haar bevindingen is 8 september te bekijken en Margo van Beem zal persoonlijk aanwezig zijn voor een mondelinge toelichting aan belangstellenden.

Tezamen met het verhaal over de vroegere  bewoners van het kasteel en historische weetjes, maakt dit een bezoek aan Dussen zeker de moeite waard. Tegen een geringe vergoeding kan bovendien genoten worden van een kopje thee of  koffie.

Openingstijden op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.

Info

Organisator:

Adres:

Historische Vereniging Werkendam

Werkendam

Deel dit bericht met je vrienden!