vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Dichters- en Muziekpodium

04 september 2012
Van 19:30 uur tot en met 21:00 uur

WERKENDAM - Het gratis en laagdrempelige Nederlands Dichters Podium (N.D.P.) heeft weer een mooi programma in de Bibliotheek van Werkendam aan de Gedempte Haven 17. De woorden van de dichters en de tonen van de muziek zullen tussen 19.30 uur en circa 21.00 uur te horen zijn.

Dichter van de Maand®
Eva Schaap is een jonge dichteres die met haar gedichten opviel tijdens een Rotterdams dichtersfestival. De opbouw van haar gedichten, de regelovergangen en het gebruik van fonetische woorden maken haar mooie gedichten bijzonder; zij krijgen hierdoor een extra dimensie. Het N.D.P. is blij met Eva het seizoen te mogen beginnen. 

Muzikale omlijsting
De muzikale invulling wordt deze keer verzorgd door een aantal leden van BRUUSQ!. Deze band speelt regelmatig in wisselende samenstelling op diverse podia. De teksten zijn veelal van eigen hand en met een dichter als medeschrijver wordt nu al uitgekeken naar hun optreden.

Uitreiking Gedicht Op Maat®
Voor het zomerreces is dit gedicht gewonnen door mevrouw Wieringa uit Werkendam. Dichter Marcel Vaandrager van het N.P.D. heeft na een gesprek met haar een mooi persoonlijk gedicht geschreven. Dit gedicht wordt tijdens de podiumavond voorgedragen en uitgereikt aan deze winnares. Ook in het nieuwe seizoen kunnen bezoekers weer inschrijven en kans maken op een persoonlijk Gedicht op Maat®. 

Spontaan voordragen op het Open Podium
Voor het Open Podium zijn nog plaatsen beschikbaar. Iedereen die zijn of haar gedicht(en) wil voordragen kan zich tot vlak voor de aanvang van de avond aanmelden. En als je dat wel leuk lijkt, maar aarzelt omdat je (nog) geen ervaring hebt met voordragen van je gedichten, kan Marcel je hiermee vooraf helpen.

Het Nederlands Dichters Podium wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Altena, Bibliotheek Altena en de gemeente Werkendam.

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Website:

Nederlands Dichters Podium

Werkendam

info@marcelvaandrager.nl www.nederlandsdichterspodium.nl
Deel dit bericht met je vrienden!