dinsdag 19 maart 2024

Alles over Altena

Collecteweek Style Foundation

02 juli 2012


WOUDRICHEM - In de week van 2 tot en met 6 juli 2012 wordt in de Gemeente Woudrichem een collecte gehouden waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan het onderwijsproject van The Style Foundation in Oloirien (Kenia).

Elke avond zullen er rond de 15 vrijwilligers langs de deuren gaan om geld in te zamelen voor het project in Kenia, waar The Style Foundation een scholencomplex gaat bouwen, compleet met onderwijsprogramma en levensvoorzieningen. In het project staat de toekomst en de zelfredzaamheid van de lokale bevolking centraal: een toekomst waarin de Kenianen het toerisme in de befaamde Masai-regio zelf (op duurzame wijze) reguleren. Om dit zelfstandig te kunnen doen, wordt de lokale bevolking door The Style Foundation gefaciliteerd, opgeleid en ondersteund.

Naast de gemeente Woudrichem werd er in 2012 ook in Heerhugowaard en Nieuwegein gecollecteerd. Van de opbrengst van deze zullen bouwmaterialen voor de technische school (het project telt twee scholen, de eerste was een hotelschool) worden gekocht, waarmee de tweede fase van het bouwproject in Oloirien deze zomer wordt gerealiseerd.

Bijzonder element aan de collecteweek: een groot deel van de collectanten, voornamelijk jongeren, reizen in juli (20 juli tot en met 10 augustus) zelf naar Kenia om als vrijwilliger te helpen met de bouw van de school. Het betreft een groep van 35 jongeren die deel uitmaken van de inmiddels landelijke The Style Foundation.

The Style Foundation is in 2007 opgericht met als missie het tot stand brengen van een duurzame economie in ontwikkelingslanden. Het  project in Oloirien is een zogenaamd ‘vraaggestuurd’ project en wordt in nauwe samenwerking met de lokale Masai-bevolking uitgevoerd. The Style Foundation beschikt over een ANBI-status en CBF-certificaat voor kleine goede doelen.

Info

Organisator:

Adres:

The Style Foundation

Woudrichem

Deel dit bericht met je vrienden!