donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Wandelen met de Historische Vereniging

06 juni 2012
Van 19:00 uur tot en met 20:30 uur

ALMKERK - De Historische Vereniging Werkendam organiseert een wandeling door Almkerk. In 1277 wordt de naam Almekercke voor het eerst aangetroffen in oude documenten. Het kasteel Altena - zetel van de Heren van het Land van Altena - werd al in 1230 gebouwd. In de zestiende eeuw is er slechts een verwoest kasteel over en tegenwoordig rest nog een verhoging in het landschap.

De gids Johan Koekkoek neemt het gezelschap mee op reis door Almkerk en vertelt ook de historie van het dorp. Zijn broer Job heeft er al eerder een fraai boekje ´Gaandeweg Almkerk´ over geschreven. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en na afloop is er koffie mét appelgebak in een historisch pand dat bekend is onder de naam ´Het Wapen van Emmickhoven´.

Meewandelen
Wilt u ook meewandelen? U kunt zich tot uiterlijk 1 juni a.s. opgeven bij Hannie Visser per mail of telefonisch. Leden betalen vijf euro en niet-leden zeven euro.

Om 18.30 uur verzamelen bij de Bibliotheek te Werkendam, zodat het vervoer gecombineerd kan worden. De wandeling start bij de Soos in Almkerk.

Meer info: www.historiewerkendam.nl

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Historische Vereniging Werkendam

Almkerk

06 – 54733819

hanviskie@gmail.com
Deel dit bericht met je vrienden!