donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Infoavond Brede school

29 mei 2012
Van 19:30 uur tot en met 21:00 uur

ALMKERK - In het kader van een "breed onderwijsaanbod" werkt het bestuur van de Stichting Openbaar Onderwijs Land van Altena aan een voorziening voor onderwijs aan (hoog) begaafde leerlingen.

De Sigmondschool in Werkendam werkt al geruime tijd met kinderen met speciale leerbehoeften. Tegelijkertijd merken we dat er ook aan de bovenkant kinderen zijn met specifieke leerproblemen, die onvoldoende de aandacht krijgen die ze nodig hebben en die we op de individuele scholen te weinig aandacht kunnen geven.

Omdat het onderwijs te weinig aansluit op hun specifieke behoeften verloopt de schoolloopbaan niet voor alle (hoog)begaafde kinderen probleemloos.

Om daarin te voorzien starten we per augustus 2012 een bovenbouwgroep voor (hoog)begaafde kinderen, waarin plaats is voor 10 tot 15 kinderen en die geleid wordt door een daarvoor toegeruste leerkracht.

Deze klas zal een plek krijgen binnen obs De Almgaard in Almkerk. Voor deze locatie is gekozen omdat die centraal gelegen is in ons voedingsgebied en iedereen er gebruik van kan maken.

Om u verder te informeren over dit bijzondere onderwijsaanbod, wordt voor ouders/verzorgers een informatieavond gehouden in 't Verlaat, Verlaat 1 in Almkerk

U krijgt deze avond informatie over het onderwijs aan hoogbegaafde kinderen in het algemeen, de plannen voor de "talentenschool" op De Almgaard en allerlei praktische zaken als toelating, toelatingscriteria, inschrijving, onderwijsaanbod enzovoorts.

 Als uw interesse gewekt is, nodigen wij u uit om op deze bijeenkomst aanwezig te zijn om zo te ontdekken of de "talentenschool" het antwoord is op uw vragen en behoeften.

Info

Organisator:

Adres:

SOO LvA

Almkerk

Deel dit bericht met je vrienden!