vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Lopend vuurtje 2012

26 mei 2012
Van 08:00 uur tot en met 18:00 uur

WERKENDAM - Op zaterdag 26 mei organiseren we voor u voor de zesde keer ‘Lopend Vuurtje’. Dit is een fietstocht door het schitterende rivierenlandschap ten oosten van de Biesbosch. In 2007 namen 300 mensen deel aan de fietstocht en ongeveer 20 kerken openden dat jaar hun deuren. De afgelopen jaren is het ‘vuurtje’ steeds verder uitgebreid. In de loop van de jaren is het aantal deelnemers al gegroeid tot 1000. En vorig jaar stond de teller van het aantal deelnemende kerken op ruim 40.

In 2007 organiseerde een groepje enthousiaste vrijwilligers voor de eerste keer een fietsdag in het Land van Heusden en Altena.

Wat willen we met ‘Lopend Vuurtje’ bereiken? We bieden iedereen de gelegenheid om kennis te maken met mensen die wel of geen lid zijn van een kerk. Dat kan omdat steeds meer kerken die dag hun deuren openen om de honderden fietsers welkom te heten. Naast het sociale en sportieve karakter van deze dag, zamelen we geld in voor een goed doel. De afgelopen vijf jaar hebben we in totaal zo’n € 60.000,- kunnen overmaken aan verschillende goede doelen.

De komende maanden gebruiken we om alle voorbereidingen te treffen voor het zesde ‘Lopend Vuurtje’. In maart informeren we u voor welk doel we dit jaar hebben gekozen en waar u die dag uw fietstocht kunt starten.

Reserveer nu alvast zaterdag 26 mei in uw agenda en nodig vooral iedereen uit om met u een dagje gezellig, gezond en informatief door te brengen. We heten u alvast van harte welkom die dag! Wilt u nu alvast iets meer weten over ‘Lopend Vuurtje’? Breng dan een bezoek aan onze website.

Deel dit bericht met je vrienden!