donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Rondleidingen door Fort Altena

20 mei 2012
Van 13:30 uur tot en met 17:00 uur

WERKENDAM - Gidsen geven vandaag om 13.30 uur en 15.00 uur een rondleiding op Fort Altena. De rondleiding brengt bezoekers in de gebouwen en remises, maar ook een wandeling over de wallen vormt onderdeel van de rondleiding.

Fort Altena is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en ligt pal naast de A27 (Gorinchem-Breda) . Dit is een gordel verdedigingswerken dwars door Nederland vanaf Muiden bij het IJsselmeer tot Werkendam bij de Biesbosch. Het oudste deel van Fort Altena, het torenfort, dateert uit 1847. Bij een bezoek aan fort Altena kunnen bezoekers ook de historie ervaren van deze typische wijze van verdediging met het water als bondgenoot.

Tijdens de rondleiding vertellen onze gidsen allerlei wetenswaardigheden met behulp van duidelijke kaarten. Zo wordt inzicht gegeven in de strategie van de waterlinie in het algemeen en de functies van fort Altena in het bijzonder.

De rondleiding van ± 60 minuten start in het torenfort en kost € 2,50 p.p. voor volwassenen en € 1,50 p.p. voor kinderen. Het maximum aantal deelnemers per rondleiding is 25 personen. Wilt u zeker zijn van uw deelname, reserveer dan via onderstaand telefoonnummer.

 

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Fort Altena

Werkendam

0183-301329

Deel dit bericht met je vrienden!