donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Jaarmarkt

19 mei 2012
Van 08:00 uur tot en met 18:00 uur

WOUDRICHEM - Het lange vrije weekend van Hemelvaartsdag wordt in het historische vesting- en visserstadje Woudrichem veelal gezien als het gezelligste weekend van het jaar. Dit om reden dat dan het jaarlijkse Festival Weekend wordt gehouden, een evenement met diverse activiteiten ter promotie van het stadje. Belangrijk onderdeel van het Festival Weekend is de op zaterdag 19 mei te houden traditionele jaarmarkt, met daarnaast de grote kinderrommelmarkt.

De 120 kramen en stands tellende jaarmarkt wordt gehouden in de mooiste straten van het stadje met als achtergrond de vele fraaie monumentale panden die het stadje zo bijzonder maken. Van 09.00 uur tot 17.00 uur is er dan ook weer volop gelegenheid om gezellig te slenteren over de jaarmarkt en is er ook volop gelegenheid om tussendoor vanaf één van de gezellige terrasjes te genieten van de sfeer op de markt. De organisatie van het Festival Weekend, Stichting Festival Comité Woudrichem, is er ook dit jaar weer in geslaagd om de markt te vullen met een grote en uiteenlopende variatie aan koopwaren.

Tijdens de jaarmarkt is er gezellige muziek en krijgen amateur straatartiesten weer volop de gelegenheid om zich te presenteren aan het publiek. Bijzonder dit jaar is ook dat tijdens de jaarmarkt een standwerkersconcours zal plaatsvinden waaraan naar verwachting twintig standwerkers zullen deelnemen. Vaste traditie op de dag van de jaarmarkt is ook de grote kinderrommelmarkt. Het is elk jaar weer een bezienswaardigheid hoe de vele kinderen als echte kooplieden hun bijeen vergaarde spulletjes aan de man of vrouw proberen te brengen.

De kinderrommelmarkt begint officieel om 08.00 uur, maar het is een vast gegeven dat er al vroeg in de morgen publiek is dat op zoek is naar net die spullen die van bijzondere waarde zouden kunnen zijn. Zeker op de dag van de jaarmarkt is er voor het publiek ook volop gelegenheid om te genieten van de vele bezienswaardigheden in Woudrichem. Zo is het mogelijk een rondwandeling te maken door het stadje, waarbij ook een bezoek aan het visserijmuseum, de molen en de stadshaven met openluchtmuseum en historische scheepswerf, van harte is aan te bevelen.

Meer informatie over de jaarmarkt op de site.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Festivalweekend Woudrichem

Woudrichem

www.festivalweekendwoudrichem.nl
Deel dit bericht met je vrienden!