donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Dodenherdenking

04 mei 2012
Van 18:45 uur tot en met 21:00 uur

WOUDRICHEM - Dodenherdenking 2012 in Woudrichem. We herdenken allen, burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden, of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies.

Om 18.45 uur is er een bijeenkomst in de Hervormde Kerk te Woudrichem. De adoptieschool van het jaar 2012, ‘ABS Oudendijk’ uit Oudendijk heeft samen met de Stichting Gedenkteken Oorlogsslachtoffers het programma samengesteld. Na de bijeenkomst vertrekken de aanwezigen voor de Stille Tocht naar het gedenkteken nabij het gemeentehuis van Woudrichem. Daar wordt de herdenking voortgezet.

Om 20.00 uur zullen na het blazen van de Taptoe door een trompettist van ‘Muziekvereniging Kunst na Strijd’ uit Woudrichem, twee minuten stilte in acht genomen worden.
Na het zingen van het Wilhelmus, lezen kinderen van de basisscholen uit de diverse kernen van de gemeente Woudrichem de namen van de oorlogsslachtoffers uit hun kern en leggen bloemstukken.
Aansluitend zullen door het college van B. en W. van de gemeente Woudrichem, leden van het stichtingsbestuur, families en instanties bloemen gelegd worden.

Burgemeester F. Petter zal aan het einde van de plechtigheid spreken, waarna de voorzitter van het bestuur van de Stichting Gedenkteken dhr. H.J. Ermstrang de plechtigheid zal afsluiten.

Na afloop is er in de hal van het gemeentehuis gelegenheid elkaar te ontmoeten. 

Info

Organisator:

Adres:

Stichting Gedenkteken Oorlogsslachtoffers Woudrichem

Woudrichem

Deel dit bericht met je vrienden!