vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Landmacht oefent in Altena

02 april 2012
Van maandag 02 april 2012 tot en met vrijdag 06 april 2012
Van 07:00 uur tot en met 00:00 uur

ALTENA - Van 2 april tot en met 6 april 2012 wordt er een militaire oefening gehouden in de strook Nijmegen, Eindhoven, Breda en Rotterdam, en dus ook in het Land van Heusden en Altena.

de eenheid Commando luchtdoelartillerie houdt in de genoemde periode een oefening in het kader van de functionele werkzaamheden.

  • Tijdens de oefening worden door de batterij buiten de bebouwde kom luchtverdedigingsopstellingen (een keten van radarsystemen en moderne luchtverdedigingsplatforms) betrokken op diverse plaatsen in het oefengebied. Via deze systemen kan de eenheid een beeld krijgen van het luchtruim en het – bij daadwerkelijke inzet – ook beveiligen;
  • Kernen worden zoveel mogelijk vermeden;
  • Militairen en voertuigen gaan zich bewapend door het aangegeven gebied verplaatsen, er echter wordt GEEN (oefen)munitie gebruikt.

 

In principe wordt er alleen gebruik gemaakt van openbare wegen, paden en terreinen.  Indien gebruik gemaakt moet worden van wegen, paden en terreinen op particuliere grond dient vooraf toestemming te worden gevraagd aan de rechtmatige eigenaar of beheerder van het terrein.

Door de oefenende eenheid dient alles er aan gedaan te worden om overlast en hinder aan derden te voorkomen.

Schaderegeling

Indien, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, schade door de oefening ontstaan is, kunt u dit, onder vermelding van zoveel mogelijk gegevens zoals: Eenheid, kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade etc. melden aan:

Ministerie van Defensie, CDC/JDV/Sectie Claims
Postbus 20703
2500 ES Den Haag
Telefoon 070 3396701

Info

Organisator:

Adres:

Ministerie van Defensie

Regio Altena

Deel dit bericht met je vrienden!