dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Debat Ontwikkelingssamenwerking

02 april 2012
Van 20:00 uur tot en met 22:00 uur

WERKENDAM -  "Het CDA moet weer de partij worden van het politieke debat”. Dat was een belangrijke conclusie van de commissie Bergsma. CDA Brabant neemt die oproep ter harte en organiseert een breed opgezette politieke debatcyclus. Het CDA Brabant gaat in debat. Met de eigen leden en met iedereen, die geïnteresseerd is in de vraagstukken van het Nederland van de toekomst.

U bent van harte welkom. En breng vooral iemand mee. Lid of geen lid, het maakt niet uit. Want wij willen een brede discussie. CDA Brabant is te gast in Altena en nodigt u met de CDA afdelingen Woudrichem, Aalburg, Werkendam en het Landelijk CDA uit voor een gezamenlijke bijeenkomst op 2 April in Cultureel Centrum de Kwinter, Hooftlanden 1 in Werkendam.

Wat gaan we doen? Er wordt gediscussieerd over de stelling: ‘Internationale solidariteit vraagt om een fundamentele herziening van ons systeem van ontwikkelingssamenwerking’. Solidariteit houdt niet op bij onze naasten of bij onze landsgrenzen. Ontwikkelingssamenwerking, hulp aan mensen in ontwikkelingslanden, is voor het CDA een zaak waar het pal voor wil staan. De komende bezuinigingen zullen een zware druk leggen op dit uitgangspunt en binnen de partij staan steeds meer stemmen op, die pleiten voor een herwaardering van het huidige systeem van ontwikkelingssamenwerking. Het zou niet zozeer moeten gaan om een percentage van het Nationaal Inkomen, maar om een fundamentele herziening van het systeem. Het opheffen van handelsblokkades zou bijvoorbeeld een veel effectievere methode zijn. De stelling zal worden verdedigd door René Grotenhuis, algemeen directeur van CORDAID, een van de grootste organisaties op dat terrein in Nederland. Ook word er gestemd op tien stellingen die bij andere bijeenkomsten zijn of nog worden besproken. Deze vind u in de bijlage terug. De bijeenkomst wordt geleid door Marcel Wintels, bestuursvoorzitter van Fontys Hogescholen en adviseur van het CDA Brabant. De resultaten zal het bestuur van het CDA Brabant inbrengen op het Partijcongres van 2 juni als de Brabantse bijdrage. Mocht u niet aanwezig kunnen zijn: uw stem hoeft niet verloren te gaan. U kunt digitaal uw stem uitbrengen op de site of via rwitter: #cdadebat of www.twitter.co/cdabrabantdebat

Wij rekenen op uw aanwezigheid en uw stem.

Wil van der Kruijs, Voorzitter CDA Brabant.
Finus Wijgers, Voorzitter CDA Aalburg
Ada de Graaf-Nederveen, Voorzitter CDA Werkendam
Jan van Andel, Voorzitter CDA Woudrichem Landelijk CDA

Info

Organisator:

Adres:

Website:

CDA

Werkendam

www.cdabrabant.nl
Deel dit bericht met je vrienden!