vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Vrienden met de Bieb: literatuuravond

20 maart 2012
Van 19:30 uur tot en met 22:00 uur

GIESSEN - Vriendschap en andere ongemakken is het thema van de Boekenweek 2012 van 14 – 24 maart.

een verrassende avond onder leiding van Marlene Lunter. Tegenwoordig kunnen we duizenden vrienden hebben via internet, maar zijn dat echte vrienden? Stine Jensen schreef daarover in 'Echte vrienden - intimiteit in tijden van facebook, GeenStijl en Wikileaks'. Welke moderne Nederlandse auteurs hebben in hun romans, verhalen en gedichten de vriendschap bezongen? Aan de hand van fragmenten, beschrijvingen van boeken en schrijvers maakt u een reis door de geschiedenis van de Nederlandse vriendschapsliteratuur. Denk bijvoorbeeld aan 'Jip en Janneke' van Annie M.G. Schmidt of aan 'De vriendschap' van Connie Palmen. Denk aan 'Oeroeg' van Hella Haasse of aan 'De ontdekking van de hemel' van Harry Mulisch. En is er zoveel méér.
U krijgt steeds de gelegenheid te raden om welk boek en welke schrijver het gaat.
We sluiten af met een quiz met andere fragmenten uit de besproken boeken. Met een paar vriendenprijsjes natuurlijk. Na afloop krijgt u een literatuurlijst mee.

Marlene Lunter is geen onbekende naam binnen de literatuur. Zij geeft al jaren lezingen en workshops over de meest uiteenlopende thema's uit de wereld van de literatuur.

Info

Organisator:

Adres:

Bibliotheek Altena

Giessen

Deel dit bericht met je vrienden!