donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Ondertekening startovereenkomst

28 februari 2012
Van 11:30 uur tot en met 12:30 uur

WOUDRICHEM / POEDEROYEN - Ondertekening startovereenkomst agrarisch natuurbeheer Munnikenland
 
Deze wordt op Slot Loevestein ondertekend door Capretonm vereniging voor agrarisch natuur- & landschapsbeheer Bommelerwaard, Land- en Tuinbouw Organisatie Nederland(LTO), Staatsbosbeheer en Waterschap Rivierenland.
 
Waterschap Rivierenland heeft samen met enkele andere overheden en betrokkenen uit de regio een plan gemaakt voor de herinrichting van het Munnikenland (gemeente Zaltbommel). Aanleiding voor het project vormt de noodzaak om de Waal meer ruimte te geven, zodat de rivier de verwachte hogere afvoeren kan verwerken en de veiligheid van het rivierengebied blijft gewaarborgd. De dijk wordt ter hoogte van Buitenpolder het Munnikenland verlegd en de uiterwaarden worden verlaagd. Hierdoor ontstaat een groot aaneengesloten natuurgebied, waar de dynamiek van de rivier zichtbaar is en het unieke historische karakter blijft behouden. Dit project is één van de meer dan dertig maatregelen in het programma Ruimte voor de Rivier van het rijk.
 
Bij het beheer van het gebied krijgen lokale agrariërs een prominente rol. Dat was een nadrukkelijk verzoek van de agrariërs zelf en de lokale politiek. In de afgelopen periode is samen met onder andere Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat gewerkt aan de invulling van dit beheer. Die inspanning heeft geleid tot deze overeenkomst, waarin alle betrokkenen zich kunnen vinden. De daadwerkelijke uitvoering van project Munnikenland start nog in 2012.

Info

Organisator:

Adres:

Waterschap Rivierenland

Woudrichem / Poederoyen

Deel dit bericht met je vrienden!