vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Winterfeest Loevestein

27 december 2011
Van dinsdag 27 december 2011 tot en met woensdag 28 december 2011
Van 17:00 uur tot en met 21:00 uur

WOUDRICHEM - Kom genieten van de winter en de verhalen over Koning Winter.

De wereld zoals wij die kennen is in de greep van Koning Winter. Een wereld bedekt onder een dik pak sneeuw en ijs. En dit allemaal omdat Koning Winter zijn zin niet kreeg.
Op een dag hoorde Koning Winter een gezang, zo mooi dat de ijsklomp die op de plek van zijn hart zat, begon te smelten. De ijsheks heeft bij de geboorte van Koning Winter namelijk zijn hart eruit gehaald, in een kistje gestopt en vervangen door een klomp ijs. De ijsheks wilde niet dat het koningskind ooit iets zou overkomen, zijn hart mocht niet geraakt worden.
Het betoverende gezang kwam van de mooie Katja. Koning Winter moest en zou haar veroveren.
Hij liet haar naar zijn slot brengen en eiste haar hart. Katja antwoordde: ‘Je kan me hier opsluiten, maar mijn hart krijg je nooit.’ Koning Winter was woest en hij strafte de wereld
met een ijzige kou. De kou heeft de wereld nu al heel lang in zijn greep, zo lang zelfs dat het lijkt of zelfs de tijd is bevroren.
Er is echter één jongen dapper genoeg om het hart van Koning Winter in het slot te zoeken en alle gevaren te trotseren. Alleen zo kan de vloek op Katja en de wereld worden verbroken, maar of dat gaat lukken…

Beleef het avontuur van onze held Konstantin in het slot van Koning Winter mee. Kleed u warm aan; het belooft een ijskoud, spannend, romantisch en humoristisch avontuur te worden!

Arrangement ‘Koning Winter’
U wordt ontvangen in de ijskoude vesting van het slot. Onder begeleiding van de slotwachters wordt u meegenomen op een ijzig avontuur door het slot van Koning Winter. U beleeft het slot zoals u het nog nooit heeft ervaren. Een reis in de voetsporen van onze held Konstantin, langs Sneeuwuilen, IJsberen en IJsheksen. Tijdens dit avontuur worden er verschillende culinaire verrassingen gepresenteerd en tot slot is er een warm ontvangst in de Grote Zael waar de kaarsen en een groot haardvuur branden.

27 & 28 december 2011 en 5 & 6 januari 2012 van 17.00 tot 21.00 uur (de vesting is geopend tot 22.00 uur) 

 

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Slot Loevestein

Woudrichem / Poederooyen

06 - 22 78 07 26

hannekelaroo@slotloevestein.nl www.slotloevestein.nl
Deel dit bericht met je vrienden!