vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Spaans bezoek in Dussen

26 november 2011
Van 09:30 uur tot en met 15:30 uur

DUSSEN - Het is Stichting Vrienden Kasteel Dussen opnieuw gelukt om Sinterklaas te strikken om een paar dagen op het kasteel te komen logeren. Bovendien houdt Sinterklaas deze dag open dag.

Sinterklaas heeft aangegeven dat hij het heel leuk vindt als de kinderen uit de wijde omgeving hem komen bezoeken en houdt ‘Open Huis’ op zaterdag 26 november van 9.30 tot 12.30 en van 13.00 tot 15.30 uur. Omdat er zoveel ruimte op het kasteel is, logeren er ook heel veel Pieten.
Zo is er een Kleurpiet, die kinderen kan helpen met het maken van een kleurplaat voor Sinterklaas, er is een Schrijfpiet die meehelpt met het opstellen van de verlanglijstjes, er is een Bakpiet die laat zien hoe je pepernoten kunt maken, er zijn Gymnastiekpieten die op de binnenplaats hun kunstjes vertonen. De Zangpiet helpt kinderen met het zingen van Sinterklaasliedjes, de Puzzelpiet heeft allerlei leuke raadseltjes bedacht en de Verhalenpiet heeft een berichtje gestuurd dat hij er ook zal zijn. Met de Wegwijspiet weet iedereen de weg te vinden door het kasteel en samen met de Hoofdpiet mogen kinderen in groepjes bij Sinterklaas om hun verlanglijstjes en tekeningen af te geven.
Omdat Sinterklaas niet meer één van de jongste is, doet hij een middagdutje tussen 12.30 en 13.00 uur.

Reserveren voor een bezoek aan Sinterklaas is niet nodig. Toegang is twee euro voor iedereen. Tegen een kleine vergoeding wordt er koffie, thee en chocolademelk geserveerd, met natuurlijk speculaas erbij.

Deel dit bericht met je vrienden!