vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Ook bieb Altena deelt gratis boek uit

21 november 2011
Van maandag 21 november 2011 tot en met vrijdag 18 november 2011
Van 10:00 uur tot en met 18:00 uur

AALBURG - Het leven is vurrukkulluk (1961) van Remco Campert is het boek dat centraal staat tijdens Nederland Leest 2011. Campert beschrijft hierin een dag uit het leven van twee vrienden, Mees en Boelie, die beiden verliefd zijn op het zestienjarige meisje Panda. Nederland Leest, de grootste leescampagne die ons land kent, plaatst het boek opnieuw in de belangstelling. Het boek wordt tijdens de campagneperiode van vrijdag 21 oktober tot en met vrijdag 18 november door de openbare bibliotheken gratis aan hun leden verstrekt.

Vanaf september wordt het project Voordeel met je Biebpas gestart in de bibliotheken van Zuid- en Noord-Holland. Vanaf 2012 kunnen de bibliotheekleden uit Noord- en Zuid-Holland ook gebruik maken van de Gelderse en Brabantse aanbiedingen en daarmee kunnen de leden van de Gelderse en Brabantse bibliotheken gebruik maken van acties in Zuid- en Noord-Holland! Om dat bekend te maken, is er een najaarsactieactie met kraskaarten en bijbehorende prijzen. In elk exemplaar van “Het leven is vurrukkulluk” zit zo’n kraskaart. Meer informatie over de actie, de prijzen en de aanbiedingen op www.voordeelmetjebiebpas.nl

Het leven is vurrukkulluk is het onweerstaanbare, bijna achteloos en tegelijk sierlijk opgeschreven verhaal over twee vrienden, Mees en Boelie, die beiden verliefd zijn op het zestienjarige meisje Panda. Zij steelt geld van een oude man en samen organiseren ze een groot feest waarna niets meer is wat het lijkt, in een wereld van vrije liefde en marihuana. De roman werd zeer positief ontvangen door de literaire critici en gewaardeerd om zijn lichte en ironische verteltrant.

Remco Wouter Campert (1929) is de zoon van de (verzets)dichter Jan Campert en actrice Joekie Broedelet. In 1951 debuteerde Campert als dichter met de bundel Vogels vliegen toch. Camperts eerste roman, Het leven is vurrukkulluk, verscheen in 1961 en beleeft dit jaar haar 50-jarig jubileum. In 1976 ontving Remco Campert de P.C. Hooftprijs voor zijn poëtisch oeuvre. Samen met Jan Mulder schreef hij van 1996 tot 2006 in de Volkskrant een dagelijkse column onder de naam CaMu. Begin deze maand kreeg Remco Campert de Gouden Ganzenveer toegekend voor zijn grote betekenis voor het geschreven en gedrukte woord in Nederland.

Nederland Leest wordt in 2011 voor de zesde keer georganiseerd. Vorig jaar stond De grote zaal van Jacoba van Velde centraal. Daarvoor waren dat Oeroeg van Hella S. Haasse (2009), Twee vrouwen  van Harry Mulisch (2008), De gelukkige klas van Theo Thijssen (2007) en Dubbelspel van Frank Martinus Arion (2006). Philip Freriks is ambassadeur van Nederland Leest.  Nederland Leest is een initiatief van de CPNB, in samenwerking met de VOB (Vereniging Openbare Bibliotheken).

Info

Organisator:

Adres:

Bibliotheek Altena

Aalburg

Deel dit bericht met je vrienden!