donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Nacht van de nacht

29 oktober 2011


WOUDRICHEM - Op zaterdag 29 oktober is het Nacht van de Nacht, een landelijk evenement in het donker. Natuurwacht Bommelerwaard, WNF en Staatsbosbeheer laten u de Nacht van de Nacht ook in het Munnikenland beleven. Met het thema “Tast in het duister” gaan we aan de slag met onze zintuigen. We gaan ontdekken wat er buiten ons zicht allemaal gebeurd.

Er is in Nederland veel lichtvervuiling. Eén van de gevolgen hiervan is dat de natuur ontregeld raakt. Nacht van de Nacht is een jaarlijks initiatief om aandacht te vragen voor het belang van donker. We zullen tijdens deze wandeling ervaren hoe donker de nacht eigenlijk is in een uitgestrekt landschap als het Munnikenland.

 

De tocht begint om 20.00 uur bij de parkeerplaats nabij Slot Loevenstein en duurt ongeveer 2 uur . Na afloop is het tijd voor spannende verhalen bij het kampvuur aan de Waal bij Slot Loevestein. Trek stevig schoeisel of laarzen aan, vergeet de zaklamp en zet alle zintuigen op scherp. Aanmelden kan bij Tanja de Bode (06-33680051) of Dirk Muller (0418-518366). Meer informatie over de nacht van nacht is te vinden op de site.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Natuurwacht

Woudrichem / Poederooyen

www.laathetdonker.nl
Deel dit bericht met je vrienden!