dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Retromarkt Giessen

21 oktober 2011
Van 14:00 uur tot en met 20:00 uur

GIESSEN - “Het leven is vurrukkulluk” -  Retro markt in Bibliotheek Giessen
In Bibliotheek Giessen herleeft de sfeer van 1961 met een leuke ‘retro-markt’: nostalgie uit de jaren vijftig en zestig is te zien, maar vooral te koop op vrijdag 21 oktober.

Dit alles om aandacht te vestigen op het boekje “Het leven is vurrukkulluk” van Remco Campert dat dan gratis aan bibliotheekleden wordt verstrekt.
Op vrijdag 21 oktober a.s. herleven die verrukkelijke jaren vijftig en zestig als Bibliotheek Giessen is gevuld met een nostalgische markt. Kleding, serviesgoed, boeken, vinyl singles: van alles uit die tijd is er te koop. U vindt er kramen van Kringloopcentrum Altena, Antiquaraat De Sfinx uit Woudrichem, Oude Liefde uit Woudrichem, Singlemagazijn ’t Hoekske uit Eethen en singles verzamelaar Peter
Kant uit Woudrichem.

Zoekt u nog spullen uit die periode? Is uw verzameling nog niet compleet? Zoekt u nog dat ene ontbrekende blikje? Of dat leuke singletje van de Beatles? Kom – gratis – snuffelen op deze overdekte markt en kijk meteen rond in de mooi ingerichte bibliotheek van Giessen. De vitrine is gevuld met pick-upjes en plaatjes uit de verzameling van Peter Kant uit Woudrichem.

Deze smaakvolle retro-markt is er voor u tijdens de openingsuren van de bibliotheek: vrijdag 21 oktober van 14.00 tot 20.00 uur.

Vanaf die dag wordt aan alle bibliotheekleden (in heel Nederland overigens) een herdruk van het eerste boek (“Het leven is vurrukkulluk” uit 1961) van Remco Campert uitgereikt in het kader van de actie Nederland Leest.
Campert beschrijft hierin een ‘verrukkelijke’ dag uit het leven van twee vrienden, Mees en Boelie, die beiden verliefd zijn op het zestienjarige meisje Panda. Een verhaal op het breukvlak van de jaren vijftig en zestig. Nederland Leest wordt een feest; een ode aan de jaren vijftig en zestig. En dat is te zien op 21 oktober in de Giessense bibliotheek.

Ook in de andere vestigingenvan Bibliotheek Altena is de sfeer van vijftig jaar terug te vinden middels presentaties van oude kinderboeken, speelgoed, 45 toeren plaatjes e.d.
Kortom: breng zeker een bezoek aan uw bibliotheek.
Kijk ook: www.bibliotheekaltena.nl of www.nederlandleest.nl
Verdere informatie: w.donkersloot@bibliotheekaltena.nl .

Deel dit bericht met je vrienden!