vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Broemcursus 2011

13 oktober 2011


ALMKERK ° Het wordt voor oudere automobilisten steeds moeilijker om op een veilige manier deel te nemen aan het verkeer. Bent u 50 jaar of ouder, heeft u een rijbewijs en rijdt u auto? Of bent u 50 jaar of ouder en rijdt u met een brommobiel? Dan nodigen wij u uit om mee te doen aan een zogenaamde BROEM-cursus op 13 oktober 2011.

Tijdens de BROEM-cursus

  • Krijgt u informatie over nieuwe verkeersregels en actuele onderwerpen
  • Doet u een gehoortest, een ogentest en een reactietest
  • Maakt u met een ritbegeleider, in het dagelijks leven werkzaam als rij-instructeur, in uw eigen auto een rijvaardigheidsrit van ongeveer 40 minuten. Na de rit krijgt u een verslag met persoonlijke adviezen, waarmee u uw rijstijl kunt verbeteren
  • Na afloop van de cursus ontvangt u een certificaat van deelname en een naslagwerk

Voor alle duidelijkheid, de BROEM-cursus heeft absoluut geen gevolgen voor de geldigheid van uw rijbewijs! De enige doelstelling van deze cursus is: senioren in het verkeer zo lang mogelijk veilig mobiel te houden.

Wie organiseert de BROEM-cursus?

Veilig Verkeer Nederland (VVN) afdeling Altena organiseert de BROEM-cursus, in samenwerking met de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem.

Wanneer en waar wordt de BROEM-cursus gehouden?

De BROEM-cursus duurt een halve dag en wordt gehouden op donderdag 13 oktober 2011, ’s ochtends en ’s middags, in 't Verlaat te Almkerk
Zijn er kosten aan verbonden aan de BROEM-cursus?

Om deel te kunnen nemen aan de BROEM-cursus, vragen wij u een bijdrage in de kosten van € 15,00 per persoon. De rest van de kosten wordt gesubsidieerd door de overheid.

Hoe kunt u zich aanmelden?

U kunt zich via deze site aanmelden, vervolgens krijgt u van VVN schriftelijk bericht of u als cursist bent ingeschreven. Is dit het geval dan kunt u uw eigen bijdrage (€ 15,00 per persoon) overmaken, naar bankrekening 3415.16.392, ten name van VVN Altena, onder vermelding van ‘BROEM 13 oktober 2011’.

Wanneer kan ik deelnemen?

Wanneer hoort u bij de doelgroep van de BROEM-cursus? Als u 50 jaar of ouder bent dan kunt u al deelnemen aan de BROEM-cursus. Wij bevelen u deze cursus van harte aan. Gemeente Aalburg heeft al haar inwoners van 60 jaar en ouder een persoonlijke uitnodiging gestuurd door middel van een brief met hun aanbevelingen. Wanneer u in de gemeenten Werkendam of Woudrichem woont, kunt u ook inschrijven voor deze dag. 

Een cursist zei eens tegen de organisatoren en wij citeren: ‘Ik kom elk jaar. Zo’n persoonlijke Apk-keuring is een goede zaak en ik heb er heel veel van geleerd. Op deze manier kan ik nog heel lang veilig aan het verkeer deelnemen!

Vragen?
U kunt ook gerust contact op met Wim van der Kolk van VVN Altena. U kunt hem bereiken via telefoon (0416) 35 18 05, fax (0416) 66 63 39, mobiel 06 22 16 07 17 of e-mailadres wimvdkolk@hetnet.nl

Info

Organisator:

Adres:

VVN Altena

Almkerk

Deel dit bericht met je vrienden!