donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Informatie en workshopavond Altena College

10 oktober 2011
Van 19:45 uur tot en met 22:00 uur

SLEEUWIJK - Informatie- en workshopavond voor ouders, verzorgers en belangstellenden. Deze informatieve en interactieve avond gaat over de volgende onderwerpen:

1. Mijn kind en huiswerk
2. Jongeren en geld
3. Vijf talen van de liefde van tieners

1. Mijn kind en huiswerk.
“Heb je je huiswerk al af?” “Ga nu eens aan je huiswerk beginnen!” Vaak ontstaat er spanning tussen ouders en kinderen als het over huiswerk maken gaat. Wat zou kunnen helpen om zonder conflicten uw kind toch te stimuleren bij het maken van huiswerk?
Hoe leert een puber eigenlijk, wat kan ik beter wel of niet doen? Gina Botta van CPS Onderwijsontwikkeling&Advies zal deze workshop verzorgen.

2: Jongeren en geld.
Wat zegt u als uw dochter om meer zakgeld vraagt? Of als u ziet dat uw zoon zijn hele budget opmaakt aan uitgaan en geen geld meer overhoudt voor kleding? Het kan ook voorkomen dat uw kind juist liever niets uitgeeft. Hoe gaat u daarmee om? Het hoort allemaal bij de financiële opvoeding. Een deskundige van de Kredietbank West-Brabant te Breda vertelt u hier graag meer over.

3: Vijf talen van de liefde van tieners.
De vijf talen van de liefde van tieners is een workshop over het beter leren liefhebben van je tiener. Daarnaast vind je in deze workshop suggesties voor goed ouderschap. Wanneer je aan de belangrijkste gebieden werkt, zul je ontdekken dat de relaties binnen je gezin sterker worden en ook meer ontspannen en vreugdevol. Mevrouw Daniëlle Hop verzorgt deze workshop. Tijdens de workshop ontvangt u een hand-out met alle informatie.

Om 19.30 uur is er koffie/thee, het programma duurt van 19:45 tot 22:00 uur.
Op deze avond kunt u kiezen voor TWEE van de DRIE workshops.
Bij binnenkomst op school op 10 oktober kunt u uw voorkeur aangeven.

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Altena College

Sleeuwijk

info@admin-altenacollege.nl
Deel dit bericht met je vrienden!