vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Diaklankbeeld Rien Mouw in bibliotheek

Diaklankbeeld Rien Mouw in bibliotheek

28 september 2011
Van 09:30 uur tot en met 11:30 uur

WERKENDAM -  “Zwerven over de Veluwe” heet de Diaklankbeeld-presentatie die Rien Mouw toont in Bibliotheek Werkendam.

Kenmerkend voor deze diaklankbeeld zijn de in elkaar overlopende dia’s, passende natuurgeluiden en achtergrondmuziek, gecombineerd met een heldere - niet te snelle - vertelstem. Er worden schitterende natuurbeelden getoond en een uniek kijkje bij oud-Veluwenaren binnen, die nog op authentieke wijze leven. 

Prijs: € 2,50 voor bibliotheekleden, € 3,50 voor niet-leden (incl. koffie/thee). Ook geschikt voor groepen (ouderenbonden e.d.). Kijk voor meer informatie op de site. Contact: Tryntsje van Vessem.

Diaklankbeeld
Bij een diaklankbeeld-presentatie heeft u geen last van storende donkerpauzes: de beelden vloeien langzaam in elkaar over. De passende achtergrondmuziek en natuurgeluiden zijn van hoge kwaliteit. Rien Mouw heeft een echte “vertelstem” en heeft zich getraind om duidelijk en niet te snel te spreken.

Natuur en mensen
U maakt een onvergetelijke tocht over de Veluwe en krijgt prachtige natuurbeelden en -verschijnselen te zien. De presentatie begint met beelden van winter en voorjaar (landschap en wild), gevolgd door een indrukwekkend verhaal over de waterkringloop; vervolgens ziet u zandverstuivingen, (flinke) stormen en een zonsondergang. Het absolute hoogtepunt van het Veluwse natuurgebeuren is de bronsttijd van de edelherten (compleet met beelden en geluiden van brullende en vechtende herten). Een uniek onderdeel van de diaklankbeeld is het bezoek aan een aantal, nog op een bijzondere manier levende, oud-Veluwenaren. Rien Mouw maakt u deelgenoot van hun leven. Ook schrijver/fotograaf Brand Overeem kwam veel bij hen over de vloer en maakte talloze foto’s van het leven van zijn vader Jacob en moeder Pie en andere plattelandsmensen. De boeken die hierover zijn verschenen, zijn in de bibliotheek in te zien. Tijdschrift Terdege wijdde onlangs een lang artikel aan hem.

De momenteel in Bibliotheek Werkendam (en Giessen) gepresenteerde fototentoonstelling “Oog voor mensen” sluit perfect aan bij de beelden uit de diaklankbeeld: foto’s van bijzondere mensen. Er wordt een toelichting en rondleiding gegeven bij deze tentoonstelling.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Deel dit bericht met je vrienden!