vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Kunstroute Woudrichem

10 september 2011
Van zaterdag 10 september 2011 tot en met zondag 11 september 2011
Van 12:00 uur tot en met 17:00 uur

WOUDRICHEM - De kunstroute zal dit jaar worden gehouden op zaterdag 10 en zondag 11 september in de mooie vestingstad Woudrichem, tegelijkertijd met de  Open Monumentendagen in Woudrichem (www.erfgoedaltena.nl).  In dit kader vraagt het bestuur van de Kunstroute de locatiehouders van de Monumentendagen te kijken of er tijdens de openstelling tevens kunst uit de Kunstroute gepresenteerd kan worden. Een combinatie van deze twee evenementen betekent zowel voor het monument als ook voor de Kunstroute een meerwaarde; mooie Kunst in een adembenemende omgeving.  30 kunstenaars exposeren op 26 plaatsen in de mooie vesting van Woudrichem. Locatiehouders die geïnteresseerd zijn kunnen contact opnemen met het bestuur. 

Op zondag 11 september wordt tevens “Pruuve Maor" georganiseerd. De chefs en koks van ca. acht deelnemende restaurants bereiden een aantal gerechtjes die typerend zijn voor de kaart van het nieuwe seizoen. kleine gerechtjes die als “pruuveke" voor een kleine prijs verkocht worden. Voor lekkerbekken en degenen die even op adem willen komen van de Kunstroute en/of de monumentendag, een uitgelezen kans om kennis te maken met wat de restaurants  in en rond de vesting zoal te bieden hebben. Pruuve Maor wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd in en om het Arsenaal van de vesting. 
Aanmelden voor deelname aan de kunstroute
Zoals het er nu naar uitziet wordt het een mooi evenement: Kunst in een monumentale omgeving met ook nog een warm onthaal door de locale horeca op zondag.

Om hieraan zelf mee te doen nodigt het nieuwe bestuur van de Kunstroute een ieder die kunst maakt, zowel de amateur als de professional uit om zich aan te melden. Niet alleen beeldende kunstenaars, maar ook de niet-beeldende kunstenaars worden nadrukkelijk uitgenodigd om zich in te schrijven. De kwaliteit van de kunstwerken moet ‘expositiewaardig’ zijn en duidelijk uitstijgen boven de categorie ‘huisvlijt’.
Het bestuur heeft inmiddels een aantal locaties gevonden waar geëxposeerd gaat worden, maar is ook nog op zoek naar een aantal locaties.

Meldt u dus aan vóór 3 juni voor deelname aan dit evenement als kunstenaar of locatiehouder van een Open Monument om kunst te exposeren tijdens de Kunstroute op 10 en 11 september. Als u eigenaar/bewoner van een pand binnen de vesting bent en u het leuk vindt om dit beschikbaar te stellen als expositieruimte nodigen wij u van harte uit dit aan ons kenbaar te maken. Om teleurstellingen te voorkomen nog even dit: Er zijn nu al aanmeldingen binnen en het aantal locaties is beperkt; aanmelden is dus geen garantie dat u dit jaar kunt meedoen.

De openstellinguren van de Kunstroute zijn op beide dagen van 12.00 uur tot 17.00 uur. Doe mee aan het succes van de Kunstroute 2011.

Meer informatie over de Kunstroute, de stichting en het bestuur is te vinden op de site van Stichting de Kunstroute.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Stichting De Kunstroute

Woudrichem

www.kunstroutewoudrichem.nl
Deel dit bericht met je vrienden!