donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Fort Altena krijgt een Italiaans tintje

03 september 2011
Van zaterdag 03 september 2011 tot en met zondag 18 september 2011


WERKENDAM - Nog even nagenieten van de zomer, of juist nog wat zomerse indrukken opdoen. Het kan in september tijdens Fortissimo op Fort Altena.

In het kader van de fortenmaand zal Fort Altena in september groen, wit en rood kleuren. Het Werkendamse onderdeel van de Hollandse Waterlinie staat dan namelijk helemaal in het teken van Italië, onder de noemer ‘Fortissimo’.

In november was er al een cabaretvoorstelling van de Nederlands-Italiaanse cabaretière Veronique Sodano en een proeverij op het Fort. Dat smaakte naar meer. “De kwartiermeesters vonden het een leuk idee om Fort Altena tijdens de fortenmaand een Italiaans tintje te geven”, vertelt Janny van der Vlies van La Gestione. Sinds februari is zij bezig om Fortissimo vorm te geven. “Het Fort is een buitengewoon geschikte locatie. Het was niet moeilijk om een programma te bedenken en dankzij sponors is het allemaal gelukt. Zo zullen bijvoorbeeld de cabaretavond van Veronique en de proeverij worden herhaald.” En zo was de eerste avond op het Fort al een feit. Veronique Sodano komt 3 september met ‘Made in Italy’ naar Werkendam. Een week later staan er diverse workshops op het programma. De Italiaanse chef Antonella Barbella, vaste kok van La Gestione, geeft 10 september workshops pizza bakken en een dag later workshops pasta maken. “Antonella kan niet alleen goed koken, ze weet een hele show te maken rondom haar werkzaamheden.” Zaterdag zal er bovendien een lezing worden gegeven door Rosita Steenbeek. Zij woont in Rome en zal van alles over deze stad vertellen. Zondag is er na de workshop gelegenheid om een Prosecco proeverij bij te wonen. Het weekend van 17 en 18 september staat in het teken van de Italiaanse fair. “Dan zijn er alleen producten te koop die authentiek Italiaans zijn. Denk bijvoorbeeld aan delicatessen, wijnen, lederwaren en sieraden. Maar er is ook een makelaar. Voor kinderen is er een speciaal programma.” Tijdens het laatste weekend van Fortissimo zal Antonella, samen met haar oom, een Italiaanse lunch bereiden. “Wie trouwens tijdens Fortissimo mailadres en 1,50 euro achterlaat maakt kans op mooie prijzen. De opbrengst is voor Metropole, het restaurant van Syndion in Gorinchem.”

Deel dit bericht met je vrienden!