vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Fietstocht Sint Truiden

02 september 2011
Van 07:00 uur tot en met 16:00 uur

AALBURG - Op vrijdag 2 september vertrekt een ploeg van ongeveer veertig toerfietsers vanuit Aalburg voor een fietstocht van ongeveer 180 km naar Sint-Truiden. Na een overnachting worden de fietsers zaterdagmiddag weer terug in Aalburg verwacht.

De fietstocht is ontstaan op initiatief van burgemeester Fons Naterop (die zelf ook mee fietst).
Door het grote voorbeeld van Marianne Vos wil Aalburg zich graag als fietsgemeente profileren.
Aanleiding om naar Sint-Truiden te fietsen is de historische band die Aalburg heeft met Sint-Truiden. Voor de reformatie kwamen namelijk via de Abdij van Sint-Truiden monniken naar Aalburg.
De bedoeling is dat deze toertocht de start is voor het creëren van een fiets- en wandelroute van Aalburg naar Sint-Truiden.

De afgelopen jaren zijn er ook al verschillende contacten ontstaan tussen Aalburg en Sint-Truiden. In 2010 is er o.a. een bezoek gebracht aan Sint-Truiden met ongeveer 150 inwoners uit Aalburg. Ook liggen er nog relaties met de veiling in Sint-Truiden waar handelaren uit Aalburg hun fruit gaan kopen.

De fietsers vertrekken vrijdagochtend om 7.00 uur bij het gemeentehuis. De verwachting is dat zij dan rond 17.00 uur in Sint-Truiden aankomen. Het gemeentebestuur van Sint-Truiden zal de gasten een cultureel avondprogramma  aanbieden. Zaterdag gaan de fietsers dan weer terug naar Aalburg (via een iets kortere route van 135 km). Zo rond de klok van 15.00 uur worden de sportievelingen dan weer bij het gemeentehuis van Aalburg opgewacht.

Doordat de deelnemers  zelf de kosten voor de tocht betalen en er daarnaast een aantal sponsors een bijdrage levert, zal de nettoopbrengst van de tocht aan de Hartstichting worden geschonken. De relatie met sport en gezondheid is daarmee gelegd.

Deel dit bericht met je vrienden!