vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Zomerfeest 2011 Genderen

21 augustus 2011
Van zondag 21 augustus 2011 tot en met zondag 28 augustus 2011
Van 08:00 uur tot en met 00:00 uur

Zondag 21 augustus   
15.30 uur  Kinderconcert 
Marcel & Lydia Zimmer geven een kinderconcert. Een afwisselend programma van een uur voor kinderen van 4-12 jaar, waarin er heel veel wordt gezongen, gedanst, gegoocheld en er feest wordt gevierd om God te prijzen en zijn liefde te laten zien aan iedereen! De tent gaat open om 15.00 uur. Er is een collecte voor de onkosten.

Maandag 22 augustus
Vanaf 18.00 uur start wandeltweedaagse
De wandeltweedaagse is inmiddels niet meer weg te denken van de Zomerfeesten, zo ook dit jaar staan er wandeltochten op het programma die 2 avonden in beslag zullen gaan nemen. U kunt starten tussen 18.00 en 19.00 uur en daarbij kiezen uit de afstanden 3, 5 en 10 km. Inschrijving € 1,00 p.p. Door nieuwe routes is deelname een echte aanrader.

De wandeltweedaagse 2011 staat in het teken van wandelen voor ‘Villa Joep’, het Nederlands Fonds tegen Neuroblastoom kinderkanker. De kinderen van de basisschool zijn hierover reeds geïnformeerd. U sponsort deze kinderen toch ook?

19.30 uur:  bingo voor de 55+ ‘ers
Alle Genderse inwoners die deze leeftijd hebben bereikt zijn zoals gebruikelijk welkom in de tent en kunnen gratis mee doen met het bingospel. Koffie, 2 consumpties en een hapje worden u aangeboden door de Oranjevereniging. De tent is open vanaf 19.00 uur waar de koffie/thee klaar staat. Bent u slecht ter been, dan regelt de Oranjevereniging het vervoer.

Dinsdag 23 augustus
18:00 uur 2e dag Wandeltweedaagse (afsluiting)
19:00 uur Kinderdisco + uitreiking check aan ‘Villa Joep’
Voor de kinderen van de basisschool is er weer een fantastische kinderdisco met medewerking van onze inmiddels bekende dj`s Corné en Patrick.
Ook zal door burgemeester Naterop een check uitgereikt worden aan de ambassadeur van ‘Villa Joep’. Dit bedrag wordt door de deelnemers van de wandeltweedaagse bij elkaar gelopen.

20.30 uur
Lasergamen in de feesttent, bedoeld voor de jeugd vanaf 12 jaar. Aanmelden in de tent.
De feesttent wordt omgebouwd tot lasergame arena en zal een spannende sfeer oproepen.
Hierbij zorgen rook, lichteffecten en spannende muziek voor de nodige sensatie. Tegenstanders moeten overrompeld worden, techniek en tactiek zijn van levensbelang.

Woensdag 24 augustus
13.30 – 16.30 uur: Kidsmiddag  ‘Vissen of Schilderen’
Net als vorig jaar zal er voor de kinderen van groep 5 t/m 8 een viswedstrijd worden gehouden m.m.v. hengelsportvereniging De Bergse Maas uit Genderen (aanmelden in de tent). Dit bleek vorig jaar een groot succes, we hopen dit jaar op nog meer deelnemers.
We fietsen met z’n allen om 13.30 uur naar de Haven in Genderen. Alles wordt geregeld door de hengelsportvereniging, je hengel krijg je aan de waterkant. We zullen om ongeveer 16.00 uur terug zijn bij de tent, waarna de prijsuitreiking zal plaatsvinden.
Heb je geen zin om te vissen, kom dan naar de tent en laat zien dat jij samen met anderen iets moois kan maken van twee gigantische schilderdoeken. Doe wat oude kleren aan en laat je kunsten zien.  Aanvang 13.30 uur (aanmelden in de tent)
Voor de allerkleinsten zal er o.a. een springkussen bij de tent staan.

Genders Pruuvenement
17.00 – 19.00 uur
Na de zeer geslaagde eerdere edities, ook dit jaar weer het Genders Pruuvenement. Inrichten van de beschikbare kraam kan tussen 17.00 en 19.00 uur. U gaat eerst gezamenlijk koken en heerlijke dingen bereiden met uw mede-bewoners, vrienden of buurtvereniging. Voor het beschikbaar gestelde bedrag van max. € 75.- ( per deelnemende groep) maakt u heerlijke liefst buitenlandse gerechten/hapjes samen met de buurtbewoners in de keuken(s) bij u of uw buurtbewoners, waarmee u vervolgens naar de feesttent komt.
Opgave: mail naar info@zomerfeestgenderen.nl

19.00 – 21.00 uur: Bij en met elkaar proeven wat u er samen van ‘gebakken’ heeft. De jury is in handen van….?? Wederom zal het best bereidde gerecht kunnen rekenen op de eeuwige roem van de Genderse bevolking en een mooie prijs. Kortom: een gezellig & culinair samenzijn, waarbij u ook nog kunt rekenen op een fantastische artiest.
De Oranjevereniging zal de feesttent inrichten in Tiroler-sferen, het belooft echt een spektakel te worden! Voor de duidelijkheid: iedere inwoner van Genderen is hierbij van harte welkom om gratis te komen proeven.

Donderdag 25 augustus
Hardloopwedstrijd Genderen.
18.45 uur      500 m  jeugd t/m 7 jaar
18.50 uur  1000 m  jeugd 8 en 9 jaar
19.00 uur  1500 m  jeugd 10 en 11 jaar
19.15 uur  2000 m  jeugd 12 t/m 15 jaar
19.45 uur    10 km  wedstrijd en prestatieloop
Inschrijfgeld € 1,50 voor jeugd en € 4,00 voor volwassenen

Deze hardloopronde maakt deel uit van het stratenloopcircuit van het Land van Heusden en Altena. Bij de wedstrijd en prestatieloop zijn er ´slechts´ 3 ronden en een korte aanvulling te lopen, het lopersgezelschap voert dan door de Doeverensestraat– (Hoefstraat- Ruiterhof alleen de eerste ronde) – vervolg Doeverensestraat- Tol-Hoofdstraat-Kerkstraat- Oegemastraat-v d Beekstraat. De kleedruimte is in de tent.

Vanaf 20.00 uur: Coverband ‘Pizza Quick Band’
Na een jarenlange rustpauze is de in de regio bekende rockcoverband weer 'on tour' met een zeer breed repertoire, dat reikt van de roerige jaren 60 t/m de laatste hits van nu. De songs worden op een, voor de Pizza Quick Band zo kenmerkende, unieke en eigen wijze vertolkt. Waar voorheen enkel rockgitaren klonken, wordt de muziek nu ook op een akoestische manier benaderd. Klaar voor een avondje onvervalst sfeerproeven?
Een gezellige avond vol muziek!  Entree voor leden gratis, niet leden betalen 3,00 Euro.

Vrijdag 26 augustus
21.00 uur:  Coverband ‘You and Me’, Music from the heart.
Deze inmiddels bekende topcoverband zal voor de tweede keer de Genderse Zomerfeesten aandoen. You and Me bewijst keer op keer dat het tot de beste bands van Nederland gerekend mag worden en voor velen is You and Me de beste. Met hun zeer uitgebreide en veelzijdige repertoire zijn zij in staat om elke avond tot een succes te maken.
Een avond voor jong en oud met veel gezelligheid. U komt toch ook?
Entree leden: 10,00 Euro (bij binnenkomst ontvangt u ook 2 gratis consumptiemunten )
Entree niet leden: 10,00 Euro

Zaterdag 27 augustus
10.00 – 16.00 uur: Vrijmarkt 
 De editie 2011 met dit jaar:
• Wederom Genderen bekijken van af ca. 25 meter hoogte, fototoestel en camera zijn een must om mee te nemen.
• Veel activiteiten voor de jeugd bij de feesttent
• Racebaan voor de kinderen op het podium in de tent
• ‘De Modeltruckers’:60 leden uit Nederland vertonen u Radiografisch bestuurbare vrachtwagens, bouw -en grondverzetmachines.
• Kindervrijmarkt en diverse marktkramen
• 10.30 uur Autobedrijf Thur Genderen Beachvolleybal-toernooi (vier tegen vier) voor buurtverenigingen, vriendenteams, sportteams e.d. uit de gemeente Aalburg met interessante geldprijzen, opgave tot uiterlijk 21 augustus via info@zomerfeestgenderen.nl .

Voor de huur van een kraam, grondplaats en overige vragen m.b.t. de vrijmarkt kunt u terecht bij Gerda Pichot du Plessis.

20.00 uur: Hollandse avond
Gegarandeerd een spetterende avond! De Hollandse Avond bij het Zomerfeest Genderen mag je niet missen. Tent open om 20.00 uur. Om exact 21.00 uur zal met Monique Smit de Hollandse Avond echt van start laten gaan, met daarna optredens van de 3J’s, Frans Duijts en als afsluiter het One Two Trio. Breng je beste humeur mee dan doen wij de rest.
Nog geen kaarten? Ga snel naar cafetaria ’t Happerijke, Hoofdstraat 26 in Genderen.

Zondag 28 augustus
15.00 uur: Tentdienst
Vandaag is er een tentdienst, die door de beide kerken in Genderen georganiseerd wordt. Het thema van deze dienst is: ‘Ben je goed verzekerd? Spreker is Ron van der Spoel en de muziek wordt verzorgd door praiseband ‘Inspiration’. De dienst begint om 15.30, de tent is open vanaf 15.00 uur.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Oranjevereniging Juliana

Genderen

www.zomerfeestgenderen.nl
Deel dit bericht met je vrienden!